Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració del seu navegador o obtenir més informació de la política de cookies.
Accepto

II Pla d’Igualtat de Gènere de Mollet del Vallès

El Ple municipal va aprovar el 23 de febrer de 2009 el II Pla d’Igualtat de Gènere de l’Ajuntament de Mollet del Vallès. Aquest Pla és una eina de treball dinàmica per configurar una política d’igualtat en l’àmbit local, que tingui en compte que les dones i els homes són diferents i viuen de manera diversa la ciutat, la qual cosa requereix un canvi d’actituds i de valors socials que permetin avançar cap a una societat cada cop més igualitària. 
 
L’objectiu del pla és afavorir una transformació de l’Ajuntament de Mollet del Vallès que possibiliti la transversalitat de gènere en la definició i implementació de les polítiques públiques locals, que tendeixi a l’empoderament de les dones cap a una plena igualtat de gènere i dels homes vers la seva identitat d’acord als models de les noves masculinitats. S'entén com un instrument que permetrà l'increment del benestar i de la qualitat de vida de les dones i de tota la població en general. 
 
El II Pla d’Igualtat de Gènere és el resultat final d’un treball iniciat l’any 2007 i desenvolupat amb el suport de la Diputació de Barcelona. S’ha fonamentat en la realització d’una auditoria de gènere, diagnosi que ha permès conèixer les necessitats i les problemàtiques socials del municipi en aquesta matèria, així com detectar línies de treball i recopilar els recursos existents per a les dones o en matèria d’igualtat d’oportunitats en el municipi. El Pla s’estructura en sis eixos o línies estratègiques, cadascuna de les quals amb uns objectius generals i específics, que preveu un conjunt d’actuacions concretes que s’hauran d’anar implementant fins a finals de 2012. Les línies estratègiques del Pla són:
  1. Impulsar les polítiques de gènere
  2. Lluitar contra la violència de gènere
  3. Fomentar la participació sociopolítica de les dones 
  4. Promoure canvis en el repartiment de treballs i usos del temps 
  5. Fomentar la coeducació, la formació i la producció cultural de les dones
  6. Incloure la perspectiva de gènere en el disseny de la ciutat
  7. Promoure la salut de les dones

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2017 - Ajuntament de Mollet del Vallès