Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració del seu navegador o obtenir més informació de la política de cookies.
Accepto

Exposició "Patrimoni oblidat. Memòria literària"

La Pineda Fosca
La Pineda Fosca

Del 28 de juny al 19 de juliol, a La Marineta

Patrimoni oblidat, memòria literària és un projecte de la Coordinadora de Centres d'Estudi de Parla Catalana i l'Institut Ramon Muntaner, que vol posar en relació elements patrimonials ja desapareguts, abandonats o ruïnosos, amb textos literaris que s'hi han referit i que ens ajuden a conèixer, entendre i valorar els testimonis del passat dels pobles i ciutats d'arreu de la geografia de parla catalana.

Espais i indrets de Mollet
 
En el cas de Mollet, el Centre d'Estudis Molletans (CEM) ha fet un extens treball a partir de més de 35 obres literàries catalogades (novel·la, crònica, poesia, teatre, assaig, contes, faules...), fins a escollir una quinzena d'espais i indrets que han format part del nostre paisatge natural, rural, urbà, cultural i social.
 
A partir dels textos d'autors com Joan Ambrós i Lloreda, Pere Bonvilà, Ferran Canyameres, Francesc Maspons, Josep M. Pou, Frederic Ros, Joan Solé Tura, Jordi Solé Tura i Vicenç Plantada, i de fotografies antigues de l'Arxiu Històric Municipal, s'evoquen els següents elements:
 • Alzina de Can Magre
 • Alzina del Pont Xuclador
 • Ateneu i Tabaran
 • Bosc de Can Pantiquet
 • Can Mollet
 • El Calderí
 • La Pineda Fosca
 • Mina de Can Magre
 • Pedra Salvadora
 • Indústries de la Pelleria, Can Fàbregas i Can Mulà
 • Pont de la Mandra
 • Safareig de Can Lledó
 
Exposició Patrimoni oblidat. Memòria literària
Inauguració: 28 de juny, 18.30 h
Passejada literària pel Mollet del s. XX: 5 de juliol, 18.30 h Més info
CC La Marineta (pl. Església, 7)
Del 28 de juny al 19 de juliol
 
 
 
Per a més informació www.patrimonioblidat.cat 

Un documental sobre el Carnaval de Mollet

L'1 de juny, es va estrenar el documental El Carnaval de Mollet, una festa singular. Aquest treball sorgeix de l'estudi que el Centre d'Estudis Molletans va endegar l'any passat sobre el Carnaval de la ciutat (i que es recull en la revista Notes 32) i se centra en els orígens i la singularitat de la celebració que es fa actualment.

El documental s'endinsa entre bambolines per mostrar-nos com es preparen i com treballen els membres de la companyia teatral amateur Carnamolles per donar vida als personatges del Carnaval molletà. També podrem conèixer els orígens d'aquesta posada en escena que prové d'una llarga tradició festiva que ja trobem consolidada a finals del s. XIX, molt lligada al ball de gitanes.

De la mà del Carnestoltes i dels catorze personatges que conformen el seu món, arriba una litúrgia minuciosament estructurada, amb elements nous i d'altres, de recuperats, que venen de molt lluny.

Veure el documental El Carnaval de Mollet, una festa singular

 
 
 

Romànic del Baix Vallès. Ruta de les esglésies amagades

Església de Santa Maria de Gallecs
Església de Santa Maria de Gallecs
El Centre d'Estudis Molletans, el Cercle de Recerques i Estudis Mogoda, de Santa Perpetua, i Amics de Cabanyes, de Sant Fost, han unit esforços per treballar conjuntament i potenciar la difusió de les tres joies romàniques del Baix Vallès creant la "Ruta de les Esglésies Amagades".
 
Es tracta de tres edificis singulars de l'arquitectura religiosa vallesana situats al bell mig, tant geogràfic com sentimental, de la comarca. Són les esglésies de Santa Maria de Gallecs (Mollet del Vallès) Santa Maria l'Antiga, Santiga (Santa Perpètua de Mogoda) i Sant Cebrià de Cabanyes (Sant Fost de Campsentelles).
 
Visites:

-   Santa Maria de Gallecs: 1r diumenge de mes, d'11 a 12 h

-   Sant Cebrià de Cabanyes: diumenges i festius, de 9 a 11 h

-   Santa Maria l'Antiga, Santiga: 2n diumenge de mes, de 10.30 a 13.30 

Informació i plànol


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2017 - Ajuntament de Mollet del Vallès