Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració del seu navegador o obtenir més informació de la política de cookies.
Accepto

El CEM surt al carrer per Sant Jordi

Com cada any, El Centre d'Estudis Molletans (CEM) serà present a la diada de Sant Jordi i compartirà parada amb el Servei Local de Català i la Biblioteca Can Mulà a la plaça de Catalunya.
 
La diada de Sant Jordi és una de les festes culturals més importants i participatives. Un any més, el CEM no perdrà l'oportunitat de ser present a la fira de Sant Jordi a la rambla, on farà difusió i posarà a la venda el darrer número de la revista Notes, així com altres publicacions del centre.
 
Aquest any, a més, s'aprofitarà la diada per avançar el tema del monogràfic d'estudi d'aquest any: el món de la moto. Per aquest motiu, el CEM i el Servei Local de Català han preparat el concurs Sant Jordi amb Moto, en què es demanarà a les persones participants que diguin parts de la moto en català o fraseologia relacionada amb la moto, o bé que responguin algunes preguntes relacionades amb la moto.
 
En el mateix espai, també hi trobareu la parada de la Biblioteca Can Mulà, que farà difusió dels diferents serveis que ofereix, així com de les darreres novetats literàries que ha incorporat al seu catàleg. També amb el Servei de Català, es proposarà participar al concurs Sant Jordi Literari, en què es demanarà un autor/a que aquest any 2017 destaqui per alguna cosa. Per això caldrà mirar la parada de la Biblioteca, on hi haurà una exposició d'aquests autors o obres. 
 
Entre tots els participants d'aquests dos concursos es farà un sorteig i hi haurà deu premis de regal (lots de llibres de l'Ajuntament de Mollet del Vallès).   
 

Programa d'activitats a l'entorn del Carnaval de Mollet

Festa de disfresses al Tabaran, 1958
Festa de disfresses al Tabaran, 1958

El Centre d'Estudis Molletans ha organitzat un programa d'activitats a l'entorn del tema d'estudi de les jornades i la publicació d'enguany: el Carnaval de Mollet.

Us oferim un cicle de xerrades durant el mes de febrer amb el títol "Parlem del Carnaval de Mollet", en el qual historiadors i estudiosos del tema ens explicaran la història i les singularitats del Carnaval molletà.

Una altra activitat complementària és l'exposició itinerant Retrats de festa, memòria fotogràfica del Carnaval de Mollet, que consta de fotografies sobre el Carnaval, cedides per totes aquelles persones que van respondre a la crida del CEM per recopilar material del nostre Carnaval, des dels 80 endarrere. Del 10 de febrer al 10 de març, l'exposició es mostrarà en diferents aparadors de les botigues del centre de la ciutat. Després, la podreu veure també a El Lledoner, la Biblioteca de Can Mulà i el Centre Cívic de Can Borrell.

A l'entorn del Dia de la Dona, també es dedica una activitat: El Carnaval des de la perspectiva de gènere, un cafè-tertúlia, el dimecres 15 de març, a les 18 h, al CIRD Joana Barcala.

Finalment, i com ja és habitual en els darrers anys, el CEM col·labora amb el projecte "Els nostres mestres. La memòria de la nostra ciutat", que enguany es dedica al Carnaval. Es tracta d'un treball intergeneracional entre estudiants d'institut i gent gran, en què els darrers expliquen als joves com viven aquesta festa antigament. El projecte es materialitza en un blog que recull entrevistes, fotografies i experiències vitals. Es presentarà el 31 de maig, al Mercat Vell.

 

Programa d'activitats


Romànic del Baix Vallès. Ruta de les esglésies amagades

Església de Santa Maria de Gallecs
Església de Santa Maria de Gallecs
El Centre d'Estudis Molletans, el Cercle de Recerques i Estudis Mogoda, de Santa Perpetua, i Amics de Cabanyes, de Sant Fost, han unit esforços per treballar conjuntament i potenciar la difusió de les tres joies romàniques del Baix Vallès creant la "Ruta de les Esglésies Amagades".
 
Es tracta de tres edificis singulars de l'arquitectura religiosa vallesana situats al bell mig, tant geogràfic com sentimental, de la comarca. Són les esglésies de Santa Maria de Gallecs (Mollet del Vallès) Santa Maria l'Antiga, Santiga (Santa Perpètua de Mogoda) i Sant Cebrià de Cabanyes (Sant Fost de Campsentelles).
 
Visites:

-   Santa Maria de Gallecs: 1r diumenge de mes, d'11 a 12 h

-   Sant Cebrià de Cabanyes: diumenges i festius, de 9 a 11 h

-   Santa Maria l'Antiga, Santiga: 2n diumenge de mes, de 10.30 a 13.30 

Informació i plànol


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2017 - Ajuntament de Mollet del Vallès