Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració del seu navegador o obtenir més informació de la política de cookies.
Accepto
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Mollet. Patrimoni oblidat, memòria literària, disponible al web municipal

26/07/2017

Aquesta setmana ha finalitzat a La Marineta l'exposició Patrimoni oblidat, memòria literària, un projecte en el qual l'Ajuntament hi ha col·laborat a través del Centre d'Estudis Molletans (CEM) i que evoca espais desapareguts de la ciutat a partir de textos literaris. El contingut molletà de l'exposició es troba disponible al web municipal i itinerarà per diferents centres a partir de la tardor.

Patrimoni oblidat, memòria literària és un projecte de la Coordinadora de Centres d'Estudi de Parla Catalana i l'Institut Ramon Muntaner, que evoca elements patrimonials desapareguts, abandonats o ruïnosos dels territoris de parla catalana amb textos literaris que s'hi refereixen. En el cas de Mollet, el CEM ha escollit una dotzena d'espais i indrets que s'evoquen a partir dels textos literaris i que es poden consultar al web municipal www.molletvalles.cat/cem, juntament amb un mapa on se situen els diferents indrets i diferents arxius sonors que s'han enregistrat amb la col·laboració del Servei Local de Català. A més, passaran a formar part del web del projecte www.patrimonioblidat.cat

En el marc de l'exposició, que ha estat a La Marineta del 28 de juny al 19 de juliol, el CEM ha organitzat dues activitats paral·leles que han tingut un notable èxit de públic. D'una banda, el dia de la inauguració es va fer un recorregut  visual i literari pel Mollet de la primera meitat del s. XX, a partir de textos inèdits de Pere Bonvilà, sobre vernedes i boscos de Mollet, a càrrec de Sara Mortreux. L'altra activitat organitzada, ha estat una passejada literària que va comptar amb una quarantena de participants i en la qual s'evocaven diferents indrets del Mollet de principis del segle XX, a partir de l'antologia de textos recollits per preparar l'exposició.

A partir de la tardor, el contingut molletà de l'exposició, format per 4 plafons, es podrà veure en diferents equipaments municipals:

- Museu Abelló, del 28 de setembre al 15 d'octubre. S'exposarà al vestíbul del Museu en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni. Enguany, les jornades tracten sobre patrimoni i natura, motiu pel qual algunes de les activitats giraran a l'entorn del contingut generat per aquesta exposició i es podrà tornar a reviure el recorregut visual pel Mollet del segle XX, a partir del text inèdit de Pere Bonvilà, així com una passejada literària per diferents espais de Gallecs.

- Can Lledó, del 18 d'octubre al 15 de novembre. S'exposarà al Centre de Serveis, seu del CEM i del Servei Local de Català. A l'entorn de l'exposició, es farà alguna activitat cultural.

- El Lledoner, del 17 de novembre al 12 de gener. A l'entorn de l'exposició, es farà alguna activitat cultural.
 

Imatge Imatge Imatge

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2017 - Ajuntament de Mollet del Vallès