Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració del seu navegador o obtenir més informació de la política de cookies.
Accepto
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

El Museu Abelló de Mollet, al Gran Teatre del Liceu

05/09/2017

Del 13 de setembre a l'1 d'octubre, el Museu Abelló-Fundació Municipal d?Art de Mollet del Vallès serà al Foyer del Gran Teatre del Liceu de Barcelona amb l?exposició "Els viatges d'Abelló" i amb una selecció de peces del fons de l'entitat.

Coincidint amb la representació de l'òpera Il Viaggio a Reims de Rossini, el Museu Abelló de Mollet presentarà l'exposició Els viatges d'Abelló, una selecció de pintures i dibuixos dels diferents indrets per on va viatjar l'artista molletà, al Foyer del Gran Teatre del Liceu de la Rambla de Barcelona.

Paral·lelament a la mostra, i aprofitant la presència al Liceu, la Fundació Municipal d'Art difondrà el Museu Abelló i la Casa del Pintor, amb una selecció de peces del seu fons, algunes d'elles col·leccionades per Joan Abelló al llarg dels seus viatges.

L'Abelló viatger
El primer destí de Joan Abelló, l'any 1962, va ser Londres, on va començar a ser conegut. A Anglaterra s'hi va estar 10 anys. La fama aconseguida li va permetre viatjar a Bèlgica (1964-1972) amb l'encàrrec de pintar el petit poble flamenc de Lillo. Allà també s'hi va quedar una dècada, amb anades i vingudes, una etapa plena d'inspiracions avantguardistes.

Abelló també va viatjar a París (1979-1986), on va utilitzar la tècnica el pastel per realitzar els apunts dels seus viatges, com també ho va fer als Alps, als països de l'Est, a Itàlia. A inicis dels anys 80 va anar a buscar inspiració a Praga, Viena, Budapest, Río de Janeiro, Nova York...  El Marroc va ser el seu primer destí africà, on va quedar captivat per l?exòtic paisatge. Més endavant es va dirigir a la Costa d'Ivory i a Egipte.

Als anys 90, l'artista molletà va viatjar a Istanbul, l'Índia, la Polinèsia, l'Illa de Pasqua -un punt d'inflexió en l'ús dels colors- i Rússia, on va quedar sorprès per la grandesa dels temples ortodoxos i per les icones russes.

En la darrera etapa de la seva vida, Joan Abelló va retornar al seu Vallès natal i als paisatges de la seva infància.
 


Enllaços relacionats

"Els viatges d'Abelló" al Liceu


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2017 - Ajuntament de Mollet del Vallès