Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració del seu navegador o obtenir més informació de la política de cookies.
Accepto
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

L'Ajuntament entrega els xecs del Projecte 50/50

19/06/2017

L'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, i el regidor d'Educació, Raúl Broto, han fet entrega als alumnes de les escoles Montseny, del Bosc, Cal Músic i Col·legis Nous dels xecs amb l'import corresponent a l'estalvi energètic que durant el curs passat han dut a terme

Aquest projecte d'estalvi energètic 50/50 té com a objectiu reduir la despesa energètica a les escoles públiques. El concepte es basa en retornar el 50% d'aquest estalvi a les escoles participants perquè el dediquin a equipaments necessaris i, de retruc, es consciencia a la població sobre la importància de l'estalvi i l'eficiència energètica.

Segons Josep Monràs "aquest projecte educatiu és una mostra més de la sensibilitat d'aquest Ajuntament amb el medi ambient. Una sensibilitat que hem volgut fer extensible als nostres centres educatius, a qui també cal agrair la seva predisposició, i a tots vosaltres, que sou el futur". Monràs ha afegit que "ara seria bo que aquest aprenentatge que heu adquirit li expliqueu als vostres pares i l'apliqueu a casa, al vostre dia a dia més enllà de l'escola".

Per Raúl Broto "el més important és el procés educatiu i l'aprenentatge que han rebut els alumnes, no pas els diners". Segons Broto, les diferents quantitats que han rebut les escoles "no té res a veure amb l'esforç i no vol dir que unes s'hagin implicat més que d'altres, ja que cal tenir en compte que cada centre té les seves especificitats i infraestructures concretes que han determinat poder estalviar més o menys".

Per aquest motiu, i per incentivar encara més els hàbits respectuosos amb el medi ambient entre els més joves, Josep Monràs ha anunciat que "estem estudiant la possibilitat d'establir un import mínim, independentment de l'estalvi concret que presentin les escoles"
 
La iniciativa prové d'un projecte europeu impulsat per la Diputació de Barcelona del qual Mollet del Vallès ha estat un dels primers municipis en dur-lo a terme.
 

Imatge

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès