Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració del seu navegador o obtenir més informació de la política de cookies.
Accepto
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Mollet presenta una Festa Major molt participativa que reforça les activitats familiars i de carrer

18/07/2017

L'Ajuntament de Mollet, les colles de Morats i Torrats i representants de la 20a d'entitats implicades, han presentat el programa de la Festa Major d'estiu 2017. De nou, serà una festa molt participativa, amb més d'un centenar d'activitats, en què es reforcen les de caire familiar i de carrer i destaquen les activitats pròpies de les colles i l'aniversari dels Castellers de Mollet.

Mollet celebrarà oficialment la Festa Major d'estiu del 18 al 22 d'agost, tot i que les colles de Morats i Torrats organitzen actes des del dimarts 15 d'agost. La regidora de Cultura, Mercè Pérez, ha destacat que, un any més, "es tracta d'una festa molt participativa, amb més d'una vintena d'entitats que organitzen el centenar d'activitats previstes".

El cartell de la festa
En el marc de la presentació, s'ha donat a conèixer el cartell de la Festa Major, obra de tres estudiants de Batxillerat Artístic de l'Institut Mollet: David López, Diego Valladares i Carlos Hernández. El cartell té dues versions, amb fons blanc, que representa la festa diürna, i amb fons negre, la festa nocturna. Els elements centrals són unes ratlles verticals de diferents colors que representen el confeti de la festa, i entre els quals hi ha el morat, el torrat, el verd dels Castellers, el vermell de la capta de sang...

Les novetats
La regidora ha explicat que enguany es dinamitzarà l'àmbit familiar i els espais de carrer, amb algunes novetats. Destaca el concert familiar amb Xiula (un espectacle que tracta els valors), els espectacles de màgia de carrer, un espectacle de clown a les Pruneres, la doble sessió de cinema familiar a la fresca, o les matinals infantils en què, per evitar la calor, enguany el protagonista serà l'aigua.

Com a activitats noves, el dilluns a la nit es farà un espectacle a Prat de la Riba en un ambient més tranquil i relaxat, La glorieta, de Lisboa Zentral Cafè. Una altra novetat, a l'envelat, és l'innovador espectacle Acoblats, que barreja les havaneres de Port Bo amb les sardanes i música de cobla de la Cobla Montgrins (aquest espectacle s'emmarca en la celebració del 75è aniversari de Tradicions i Costums).

Un altre aniversari sonat són els 25 anys dels Castellers de Mollet. La colla ho celebrarà amb la participació de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Nits de Festa Major
Les nits més joves de Festa Major tenen lloc al parc de Can Mulà, on hi destaquen les actuacions de Pepet i Marieta (divendres), l'Orquestra Di-Versiones (Dissabte), Doctor Prats i l'Orquestra Cimarrón (diumenge), el Va parir Tour (Dilluns) i, dimarts, el fi de festa amb Sinestro Total.

Les colles
Cada una de les colles organitza un ampli programa ple d'activitats per a totes les edats que comencen a partir del 15 d'agost. Pel que fa als Torrats, destaca l'actuació de l'humorista En Peyu, la Invocació i el Ball del Moll Fer, el concert del grup local Pele MacLeod, el futbol embombollat i el multitudinari Torratasques, entre moltes altres activitats.

Els Morats, per la seva banda, han destacat activitats noves com una passejada de gossos solidària (amb la protectora Adopta un amic), l'Europaellada, un sopar de Tapes a la fresca amb la màgia del molletà Pau Segalés, un torneig de bàsquet 3X3, a més de les activitats ja consolidades com el Tapes Tour amb Tirant lo Band o les activitats infantils.

Una festa responsable i lliure d'agressions sexuals
Gràcies a un treball conjunt de l'Ajuntament, les colles i les entitats, s'ha presentat una campanya que vetlla per una Festa Major cívica i se centra en dos aspectes: el consum responsable d'alcohol i la prevenció de les agressions de caràcter sexual. Per aquest motiu, s'han fet sessions formatives per a les entitats; es passaran vídeos en format pantalla gegant en diferents moments per informar  dels riscos del consum excessiu d'alcohol i s'informarà del què suposa una agressió sexual, com evitar-la i com denunciar-la.

L'alcalde de la ciutat, Josep Monràs, ha volgut remarcar la importància d'aquesta campanya i ha declarat que "cadascun de nosaltres ens hem de convertir en un agent i denunciar qualsevol conducta  de risc o agressió sexual".

"Comparteix la Festa Major" i viatja a Berlín amb l'app STEP
Durant els dies de la Festa Major, l'Ajuntament llença un concurs per donar a conèixer d?una forma lúdica i participativa la plataforma en línia STEP, que permet la participació dels joves. El concurs s'emmarca dins el projecte europeu Horitzó 2020, en el qual l'Ajuntament forma part des del 2015, i que té per objectiu la implicació dels joves amb la presa de decisions que tenen a veure amb la ciutat.

Tothom qui ho desitgi podrà compartir els millors moments de Festa Major pujant una foto, vídeo o missatge a l'app STEP http://cat.setp.green/mollet.  Els participants d'entre 18 i 29 anys entraran en el sorteig d'un viatge a Berlín per prendre part de la trobada final del projecte. Per a la resta d'edats, se sortejaran dos abonaments dobles per a la temporada de teatre a Can Gomà.

L'Ajuntament ha informat que, a dia d'avui, el pregoner/a encara està per confirmar, ja que la persona contractada ha causat baixa a darrera hora. Aquesta informació es donarà a conèixer ens els propers dies.
 

Imatge

Més informació

Festa Major 2017


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2017 - Ajuntament de Mollet del Vallès