Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració del seu navegador o obtenir més informació de la política de cookies.
Accepto
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Comença la campanya de poda

30/10/2017

Aquest dijous 2 de novembre començarà la campanya de poda de l'arbrat que s'allargarà fins al febrer de 2018. La previsió és podar uns 2.000 arbres, el que aproximadament representa un 15% dels 13.220 arbres que hi ha a la ciutat.

Un any més, a l'hora de planificar la poda, s'han tingut en compte un seguit de criteris referents a la seguretat (reduir el risc de caiguda d'arbres, branques i fruits que poden provocar relliscades), a la salut (reduir la producció de fruits, llavors o pol·len que puguin produir al·lèrgies) i a la neteja (evitar que es produeixin fruits que embrutin paviments o vehicles).

La poda també comporta una major eficiència en l'enllumenat, ja que es destapen fanals, una major visibilitat de semàfors i senyals de trànsit, allunya capçades de balcons i finestres i allibera el pas en les voreres estretes.

Així mateix, sempre que sigui possible, s'evitaran podes severes que debilitin els arbres i els facin més sensibles a plagues i malalties. Durant la campanya també s'aniran tallant aquells exemplars que estiguin morts o presentin un risc de caiguda per tal que abans de la primavera se'n puguin replantar de nous.

Com és habitual, les restes de la poda es trituraran i seran sotmeses a un tractament de semicompostatge per reincorporar-les posteriorment als parcs i jardins de la ciutat com a encoixinat. Aquesta tècnica millora les condicions del sòl i serveix d'adob per a les plantes, a més de disminuir els abocaments i els tractaments en les plantes de compostatge. 

La durada prevista dels treballs principals és d'uns 3-4 mesos, encara que es podran fer altres feines més puntuals durant la resta de l'any.

Barris afectats 
La campanya començarà pel carrer Berenguer III i seguirà per l'avinguda de Rafael Casanova. Es preveu començar pels barris del centre, Estació de França, Col·legis Nous i l'Estació del Nord. Posteriorment es continuarà pels barris de Santa Rosa i Can Borrell i finalment es farà la poda als barris de la Plana Lledó, Can Pantiquet, Riera Seca, Lourdes i la resta de barris i polígons de la ciutat.

 

 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès