Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració del seu navegador o obtenir més informació de la política de cookies.
Accepto
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Es posa en marxa el Viver de Projectes, un nou procés participatiu adreçat als joves

16/06/2017

La joventut de Mollet del Vallès ja pot començar a presentar iniciatives al nou procés participatiu anomenat Viver de Projectes per enriquir la vida sòcio-cultural del municipi. Per donar cobertura a les propostes escollides, l'Ajuntament destinarà 6.000 euros dels pressupostos d'aquest 2017, oferirà assessorament tècnic i cedirà espais. El termini per presentar els projectes s'acabarà el 31 d'agost. L'Ajuntament ja s'ha posat en contacte per carta amb tots els joves molletans i molletanes per explicar-los el procés i animar-los a participar.

Viver de Projectes pretén donar cobertura a aquelles iniciatives organitzades o dirigides al col·lectiu jove de la ciutat i de qualsevol àmbit d'interès juvenil, amb els objectius d'afavorir el desenvolupament individual i social del joventut i nodrir la vida sociocultural de Mollet del Vallès amb aquestes iniciatives.


Per al regidor de Joventut de l'Ajuntament de Mollet, Raúl Broto, "aquest nou procés és un pas més en les polítiques participatives pels joves de la nostra ciutat. És l'evolució del Suport a les Iniciatives Juvenils, un programa on desenes de joves de Mollet han tirat endavant projectes amb l'ajuda dels tècnics municipals i els recursos de la regidoria de Joventut. Amb el Viver de Projectes ampliem encara més la participació i la transparència del procés, fent partícips a la totalitat dels joves de la ciutat".

El funcionament
Per participar al Viver de Projectes cal tenir entre 16 i 29 anys, formar grups de com a mínim 3 persones que vulguin realitzar una acció adreçada al seu col·lectiu i  residir a Mollet o fer la formació a la ciutat. 
Les propostes escollides no podran ser més de 6. Per escollir-les s'utilitzarà la plataforma virtual Step, on s'exposaran totes les iniciatives presentades perquè els joves de la ciutat puguin votar-les durant el mes de setembre d'aquest any 2017.


Després seran els membres del grup de Viver de Projectes (grup de joves que han presentat una proposta d'iniciativa) els qui determinaran l'assignació de recursos per a cada una, en base al pressupost presentat i els recursos disponibles a la partida corresponent del pressupost municipal 2017, que són 6.000 euros. El funcionament d'aquest grup serà democràtic i les decisions es prendran preferiblement per consens i de mutu acord.


Tipus de projectes
Preferentment es donarà suport a tots aquells projectes vinculats amb el foment del creixement personal, l'educació, la formació, els d'hàbits saludables, la pràctica esportiva, la participació en la vida sociocultural de la ciutat, els projectes socials, d'oci i lleure, artístics i expositius, i de noves tecnologies. Els projectes han de tenir una temporalitat de durada entre un dia i un trimestre com a màxim.


Període de presentació
El període per presentar les propostes finalitzarà el 31 d'agost. Per fer-ho o per demanar més informació es pot acudir presencialment al Centre Cívic l'Era (C/Cervantes, 19-23, els dijous de les 15 a les 21 h), per correu electrònic a joventut@molletvalles.cat o a la web http://www.joventut.molletvalles.cat/viver-de-projectes/.
 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès