Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració del seu navegador o obtenir més informació de la política de cookies.
Accepto
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

L'Aparador del Museu Abelló mostra la Línia de Fuga 2, Traspàs, de Jordi Ferreiro

25/07/2017

Traspàs, de Jordi Ferreiro és la nova proposta de L'Aparador del Museu Abelló i forma part del cicle a cura d'Experimentem amb l'Art. Traspàs investiga l'art com un espai de diàleg entre la ciutadania i el museu.

Des d'ara i fins el mes d'octubre, L'Aparador acull la proposta de Jordi Ferreiro, que investiga l'art com a espai de diàleg entre la ciutadania i la institució museu, a través dels objectes que formen part de la col·lecció Abelló. El projecte proposa desplaçar durant un mes tres peces d'art de la col·lecció a tres àmbits de fora del museu: una escola, la llar d'un escriptor local i un espai emblemàtic de reunió ciutadana. La intenció és generar activacions, apropaments i relectures per part dels habitants de Mollet.

Jordi Ferreiro
Jordi Ferreiro (Barcelona 1982) és artista i educador. El seu treball explora els processos de recepció i interpretació d'obres d'art tant en els contextos educatius com artístics, a través de la utilització dels resultats i la participació del públic.  L'obra de Ferreiro pretén generar interferències entre els departaments de comissariat i mediació de les institucions culturals, movent el seu procés fora dels canals tradicionals de difusió de l'art. Ha realitzat projectes en diverses institucions internacionals, com el Z33 (Bèlgica), Zacheta Gallery (Polònia), MAC (Bogotà Museu d'Art Contemporani), Lugar a dudas (Cali), Valand Acadèmia (Göteborg), Gaîté lyrique (França); així com en l'àmbit local, al MACBA (Museu d'Art Contemporani de Barcelona), CaixaForum (La Caixa Fundació Centre Cultural), Fabra i Coats (Centre d'Art Contemporani, Barcelona), Matadero (Madrid) i La Casa Encendida (Madrid).
http://jordiferreiro.info/

La intervenció de Ferreiro substitueix la prevista inicialment a càrrec de Lara Fluxà, per renúncia de l'artista.

A partir del 19 d'agost, Plou, neva, pinta al Museu Abelló
El Museu Abelló romandrà tancat per vacances a partir de l'1 d'agost. Com és habitual, però, obrirà durant la Festa Major, moment en què mostrarà una nova exposició. Amb el títol Plou, neva, pinta, la mostra pretén apropar les noves perspectives de la pintura contemporània a tot tipus de públics i, especialment, als infants.

En la mostra es presenta l'anomenada pintura expandida, una categoria que es caracteritza perquè, en lloc de basar-se en l'ús dels pinzells, la matèria pictòrica, el bastidor i el llenç, entén com a obres pictòriques produccions que parteixen de l'espai, el gest, l'objecte, la fotografia o, fins i tot, dels dispositius digitals. Aquestes tècniques eixamplen els límits tradicionals de la pintura per convertir-la en una tècnica multidisciplinària que els artistes han fet evolucionar durant el transcurs dels segles XX i XXI a partir de la investigació i l'experimentació d'una de les principals belles arts.

Plou, neva, pinta pretén apropar la pintura expandida a través d'alguns dels artistes més representatius de l'estat espanyol, amb la voluntat de donar claus a l'hora de preguntar-nos què defineix la pintura avui dia.  A Mollet, l'exposició Plou, neva, pinta, s'amplia amb 3 obres de la col·lecció Abelló, dues d'Abelló i una de Tàpies.

Aquesta exposició és una mostra organitzada pel Centre d'Art La Panera i el Museu d'Art Jaume Morera, que ha itinerant per diferents espais i que es podrà veure a Mollet fins al 4 de novembre.

 


Més informació

Museu Abelló


Imatges

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2017 - Ajuntament de Mollet del Vallès