Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers per tal de millorar la seva experiència com usuari mentre es navega. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració del seu navegador o obtenir més informació de la política de cookies.
Accepto
Actualitat

Cercador

Menú

El Museu Abelló dóna a conèixer les dones de la Col·lecció per commemorar el Dia Internacional de la Dona

07/03/2017

Tot coincidint amb la commemoració del 8 de març, el Dia Internacional de la Dona, el Museu Abelló vol donar a conèixer les dones que formen part de la seva col·lecció. Es tracta d'una vintena d'artistes femenines que suposen, tan sols, un 2 % del total d'artistes de la Col·lecció Abelló.

La Fundació Municipal Joan Abelló té al voltant de 2.900 dibuixos, pintures i escultures. De tot aquest volum, només una cinquantena d'obres són fetes per dones. Del total de 1.169 artistes que formen la Col·lecció Abelló, només 25 són dones (un 2 % dels autors de la col·lecció).

Tot coincidint amb la commemoració de Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, el Museu Abelló vol aprofitar per donar visibilitat a les dones de la Col·lecció. D'aquestes, les artistes més representades són: Lola Anglada, narradora i dibuixant, que va publicar nombroses il·lustracions en diferents revistes durant la primera meitat del segle XX; Maria Jesús de Sola Yuste, amb qui Abelló es va relacionar al Reial Cercle Artístic, on tots dos ocupaven càrrecs a la junta; i les pintores Montserrat Gudiol (1933-2015) i Núria Picas. També cal destacar que, del total de 200 retrats de Joan Abelló de la Col·lecció, només tres estan signats per dones: Tina Nin, Fina Brunés i Kitty Pagès.

Més recentment, amb el Premi Local del Concurs de pintura ràpida organitzat per la Fundació Garreta Rovira, el fons de la Fundació ha ingressat dues obres de la jove artista molletana Raquel Avellaneda.

Moltes d'aquestes obres es poden veure a la Casa del Pintor. A més, durant aquesta setmana, el Museu Abelló les donarà a conèixer a través de les xarxes socials (Twitter @museuabello i FB @museu.abello).

Taller de pressentiments a L'Aparador
El col·lectiu Espai en Blanc ens proposa un taller pràctic a l'entorn de la seva intervenció a l'espai de L'Aparador Els nostres pressentiments són veritat. L'objectiu és reflexionar de manera col·lectiva sobre totes aquelles coses que ens vénen donades per la societat i sovint no qüestionem.


El taller de pressentiments pretén ser un dia de trobada on prendre la paraula, pensar col·lectivament, reflexionar i dialogar sobre allò que ens ateny, ens inquieta o ens preocupa, a partir dels pressentiments d'Espai en Blanc. El taller és gratuït, d'11 a 18 hores i, al migdia, hi haurà paella per als participants.

Més informació i inscripcions i a: museuabello@molletvalles.cat / Telèfon 93 544 50 99.

 

Imatge Imatge Imatge Imatge

Documents relacionat

Les dones de la col.lecció Abelló Les dones de la col.lecció Abelló  (2694 Kb)

Taller Pressentiments Taller Pressentiments (340 Kb)


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès