Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

El Museu Abelló recupera amb EX-GRAPHIUM dos projectes d’esgrafiats per a dues façanes singulars de la ciutat

04/04/2018

El proper 12 d’abril, el Museu Abelló inaugura nova exposició, de producció pròpia. EX-GRAPHIUM. Dos projectes d’esgrafiats per a Mollet mostra per primera vegada el procés d’elaboració de dos projectes realitzats a la segona meitat del s. XX per embellir les façanes de la Casa del Pintor Abelló i el Forn de pa Roca.

Es tracta de dos treballs encarregats a l’arquitecte tècnic Josep M. Blanch fa 25 anys que per diverses raons no es van arribar a materialitzat, però que haurien proporcionat una gran bellesa a dues façanes singulars de Mollet: el Forn de pa Roca (Jaume I, 49, xamfrà amb Gaietà Vínzia)i la Casa del Pintor Abelló (Lluís Duran, 90). L’exposició mostra els croquis, els dibuixos a mida natural i, fins i tot, algunes  les plantilles que es van fer per traspassar els dibuixos al mur.

L’exposició també mostra fotografies del procés i altres documents sobre la relació d’amistat que compartien Blanch i Joan Abelló. Els unia la passió pel col·leccionisme i per l’art. Havien col·laborat en diverses ocasions en projectes, viatges, etc.

EX-GRAPHIUM. Dos projectes d’esgrafiats per a Mollet es podrà visitar al Museu Abelló del 12 d’abril al 10 de juny, a la sala d’exposicions temporals. La inauguració tindrà lloc el dijous 12 d’abril, a les 19.30 h.


Document relacionat

Document Dossier de premsa  (953 KB) - pdf

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès