Castellano | Català RSS
Actualidad Noticias

Cercador

Menú

El infants consideren que som una Ciutat 10 perquè tenim molts serveis i recursos

25/03/2014

Participació Ciutadana

Aquesta és la valoració que han fet els nenes i nenes del Consell dels Infants en el Ple extraordinari celebrat el passat dissabte.

Els nens i nenes de 6è de primària que enguany formen part del Consell dels Infants de Mollet (CIM) han treballat sobre la quantitat i la qualitat dels serveis de la ciutat. El seu treball ha estat exposat aquest diumenge en un Ple extraordinari en què els infants són els protagonistes.

El Consell dels Infants està format pels 596 alumnes de 6è de primària de les escoles de la ciutat. Aquest any, els nois i noies del CIM han analitzat el nivell i la qualitat dels serveis que té la ciutat i han elaborat un document de valoració i propostes de millora que ha estat presentat davant del Ple municipal en una sessió extraordinària celebrada aquest diumenge.

Per poder valorar el nivell de serveis que té Mollet, els nois i noies han rebut el suport de la Creu Roja i el joc "Ciutat 10", un recurs educatiu per promocionar el coneixement dels drets humans i fomentar la reflexió entorn de les accions que els garanteixen. El joc proposa 5 principis bàsics per a una Ciutat: ciutat per a tothom (biblioteques, residències, foment de la diversitat, agermanament...); ciutat democràtica (mitjans de comunicació, transparència, informació ciutadana); ciutat cívica i participativa (casals infantils, ludoteques, suport a associacions, centres cívics...); ciutat del benestar (zones verdes, equipaments esportius, sanitaris, etc) i ciutat compromesa (programes de suport, civisme, mediació social).

Un cop feta la valoració, el CIM ha puntuat la ciutat de Mollet amb una puntuació propera a l'excel·lència, ja que les notes per a cada principi han estat de 8, excepte un 9 per al principi de ciutat compromesa: "Estem molt contents de la ciutat que tenim, creiem que sempre hi ha coses per millorar, però a Mollet tenim molts serveis i recursos i per això considerem que som gairebé una Ciutat 10".

L'alcalde de la ciutat, Josep Monràs, s'ha mostrat molt satisfet per la nota que el CIM ha posat a la ciutat, però ha explicat als nois i noies que "no hem de pensar en treure una bona nota a l'escola; crec que l'important és que cada dia treballem, ens esforcem, estiguem sempre encuriosits pel que ens expliquen. Si fem aquest esforç cada dia, la bona nota ja arribarà".

Els infants han descobert que tenim molts serveis que desconeixien i han proposat algunes coses, com obrir una nova biblioteca, augmentar el carril bici, fomentar més campanyes de civisme o més casals d'estiu.

 


Plaza Mayor 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallés (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ayuntamiento de Mollet del Vallés