Castellano | Català RSS
Actualidad Noticias

Cercador

Menú

Josep Monràs remarca la importància d’escoltar a la ciutadana per implementar nous models de reducció de residus

30/09/2021

Medi Ambient

L’alcalde de Mollet i president de l’Associació Àmbit B30, Josep Monràs, assenyala que “cal escoltar a la ciutadania” per implementar nous models de reducció de residus. En aquest sentit, demana facilitar al màxim la tasca dels ciutadans per el reciclatge. Monràs ho va explicar aquest dimecres en una taula rodona sobre el Projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT), en què Mollet hi participa amb un programa pilot per reduir els residus.

“Com li podem demanar al ciutadà que tingui sis o set contenidors diferents en una habitatge de 40 metres quadrats?”, va plantejar Josep Monràs a la taula rodona de l’Associació Àmbit B30.

L’alcalde i president de l’Associació Àmbit B30 va apel·lar a la “participació ciutadana” en l’aplicació de nous models i sistemes de reducció de residus. “Els nous models no han de ser una imposició, cal escoltar a la ciutadania”, va assenyalar.

Mollet està participant al PECT -un projecte desenvolupat per l’Associació Àmbit B30 - amb el programa ‘HubB30, més enllà de la circularitat’. Es tracta d’una experiència pilot focalitzada en l’objectiu d’arribar Residu Zero a partir d’un model de gestió que inclogui la Universitat Autònoma, les empreses privades i la ciutadania, amb l’Ajuntament de Mollet com a nexe d’unió.

Monràs, en aquesta línia, també va assenyalar la rellevància de la universitat en aquest procés: “Les petites i mitjanes empreses han de saber que la universitat els hi pot trobar solucions per crear nous sistemes”.

L’espai MolletHub té un paper rellevant en aquest projecte com espai d’innovació, de laboratori i de trobada per abordar els reptes de la gestió dels residus. 

 


Plaza Mayor 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallés (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ayuntamiento de Mollet del Vallés