Castellano | Català RSS

Per Mollet, per tots nosaltres

Per Mollet, per tots nosaltres  

És honorable i just que una comunitat reconegui la feina i les aportacions de la seva gent, de la gent que destaca i té un protagonisme indiscutible en el desenvolupament cultural i cívic de la ciutat. Estem parlant del reconeixement públic mitjançant la  distinció cívica Per Mollet. Des del 1998, que va ser la primera, fins ara, l’Ajuntament ha atorgat 161 distincions, a 103 persones i a 58 entitats. Totes elles han contribuït al progrés de la nostra ciutat i han reforçat la nostra identitat molletana. 

Un Ple extraordinari en la vigília de Sant Vicenç d’aquest any i un acte el 13 de març a Can Gomà, ple de gom a gom, en un diumenge assolellat i càlid, van ser els marcs de trobada per fer un nou reconeixement: 7 dones, 17 homes i 4 entitats, que es mereixen amb tots els honors la distinció molletana. 

Per cinquena vegada en els últims anys, l’Ajuntament, en nom de la ciutat, va distingir aquestes 24 persones i aquestes 4 entitats molletanes, perquè han fet destacades aportacions en el foment de l’associacionisme, la promoció de l’esport molletà, el servei a la comunitat i als col·lectius més necessitats, la promoció econòmica i la participació en el desenvolupament econòmic de la ciutat, la lluita veïnal i per a la millora dels barris, la cultura i els folklores presents a la nostra ciutat, l’educació, el magisteri i la renovació pedagògica, els oficis manuals, l’art i el foment de la cultura artística i la defensa dels drets bàsics, com és el cas del primer síndic personer contemporani.

Vam homenatjar unes persones i entitats que han demostrat que estimen Mollet i que han treballat per als seus veïns i els seus conciutadans. Han fet, continuen fent, una tasca responsable, constructiva, imaginativa, que ha contribuït de manera ferma a la construcció diària, quotidiana, del nostre Mollet. Un Mollet cívic, solidari, integrador, per al progrés del qual tots treballem i tothom se n’ha de sentir responsable. 

La feina d’aquesta persones és l’antítesi de conceptes com l’enveja, l’egoisme, l’individualisme, la imposició, la irresponsabilitat, l’engany, la hipocresia, i d’actituds com buscar el conflicte en lloc del diàleg, o la de restar en lloc de sumar. El seu exemple és l’únic que volem per a Mollet, perquè aquest és el camí més genuí i més sòlid del progrés social: el de cadascú treballant, a la seva manera i des de les seves responsabilitats, per al bé comú. 

He fet servir fa un moment el verb estimar. Aquest verb sempre em remet a la primera persona que va rebre la distinció, Emili Codina, que un dia em va dir que estimar havia estat el principi pel qual s’havia guiat tota la vida. 

Estimar és el motor de la vida, és el motor d’algunes grans fites de la humanitat, però també de gestos i fets ben senzills, com els que ens fan avançar cada dia en la nostra vida quotidiana, amb la nostra gent, la nostra família, els nostres amics, en els llocs on vivim i treballem. 

Aquest diumenge a Can Gomà vam compartir aquest agraïment i aquesta estima. I no només vam assenyalar el protagonisme dels homenatjats, sinó també el de les persones que els han acompanyat en aquest treball: familiars i companys de les entitats on han desenvolupat la feina, perquè segurament sense aquest suport i aquestes aportacions no haguessin pogut fer tot el que han fet.

Treballem, per a Mollet, amb l’objectiu del progrés social, el camí més sòlid cap al futur. Des de diversos camps i perspectives, des de diverses sensibilitats però amb la força de la il·lusió, i sempre pensant que tot allò que fem suma i fa més gran el patrimoni comú que compartim: cultura, espai urbà, paisatge, drets, deures i oportunitats.   

Moltes felicitats a totes aquestes persones i entitats.

Josep Monràs i Galindo
Alcalde


Plaza Mayor 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallés (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ayuntamiento de Mollet del Vallés