Català | Castellano RSS
Actualitat COVID19 a Mollet Mesures de contenció municipals

Mesures de contenció municipals

 

cartelas6

 

L’Ajuntament de Mollet fa una crida a la responsabilitat individual i colectiva davant l’increment de casos Covid-19 i de les hospitalitzacions a la ciutat. És per aquest motiu que s'han hagut de pendre noves mesures per tal de prioritzar la prudència i la seguretat per garantir la salut pública del conjunt de molletanes i molletans.

La Covid-19 segueix sent una amenaça per a la ciutadania, i és per això que el Comitè d’Emergències Municipals, presidit per l’alcalde Josep Monràs, va fent un repàs constant de les mesures adoptades per fer front al coronavirus.  

Les mesures adoptades volen garantir el suport a les persones més vulnerables, cobrir les necessitats més urgents i ajudar a frenar la propagació del virus, així com garantir el funcionament dels serveis essencials.

Des de l'inici de la pandèmia, són moltes les mesures presses. Aquí trobeu un resum actualitzat de les accions i mesures més importants.

 

Baner Cementiri 2020 COVID 3

 

Mesures aplicades a Mollet  

  

1

 

 

Protecció Social

Reforç de les atencions de Serveis Socials durant aquests mesos de pandèmia tant per via telefònica com presencial.

Durant els 3 primers mesos els equips de Serveis Socials van atendre més de 4.500 persones. S’han realitzat més de 7.200 actuacions amb informació, orientació i assessorament, tramitacions, valoració i accés a recursos, atenció domiciliària i teleassistència, accés a alimentació bàsica i suport familiar. I el SIAD, Servei d’Informació i Atenció a la Dona, 158 dones amb 347 actuacions jurídiques, psicològiques i altres.

L’Atenció Domiciliària i Teleassistència a 270 persones mitjançant el Servei d´Atenció Domiciliària, i 775 mitjançant el Servei de Teleassistència.

La Xarxa COVID-19 va comptar amb189 voluntaris i voluntàries, que s’han sumat a la xarxa Covid per ajudar aquelles persones que ho poguessin necessitar, i 41 voluntaris i voluntàries van cosir 3.500 mascaretes i 172 bates a través de l’empresa Robin Hat,, que les esterilitza i les reparteix gratuïtament als centres sanitaris.

Suport a les Necessitats Bàsiques

Degut a la situació de COVID-19 ha augmentat la donació d’aliments per part de la població de Mollet del Vallès a persones que es troben en una situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica. Durant els tres primers mesos Han rebut suport alimentari del banc d’aliments 1.760 persones i 40 persones van rebre suport d´alimentació mitjançant el Menjador Social de Càritas.

Durant aquesta pandèmia també es van repartir targetes moneder a les famílies vulnerables per poder cobrir l´alimentació bàsica  dels infants que tenien concedida la beca de menjador i els nens que assisteixen al casal obert. S´han concedit un total de 1.498 targetes moneder, de les quals 512 són aportació econòmica directa de l’Ajuntament de Mollet .

Oficina d’Ajuts Covid-19

L’Oficina d’ajuts Covid-19 es va posar en marxa el 18 de maig com un espai específic per atendre a aquelles famílies i comerços afectats econòmicament per la Covid-19. Des de la posada en marxa de la Oficina Ajuts Covid s´han fet 1.041 gestions (atencions presencials, atenció telefònica i per correu) s´han tramitat 291 expedients d´ajuts a persones i famílies i 307 expedients d’ajuts a comerços, autònoms i Pimes. Les ajudes es van pagar a finals de juliol. El període per demanar ajuts a través d’aquesta oficina específica es va acabar el 30 de juny.

 

 

Atenció a la ciutadania

Des del dilluns 8 de juny es fa atenció presencial als següents serveis municipals. S’ha de demanar cita prèvia de forma telemàtica: 

 

-        Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC)

-        Oficina d’Atenció al Consumidor (OMIC)

-        Oficina Local d’Habitatge

-        Oficina d’Acollida

-        Oficina d'Informació i Assessorament a Persones Immigrants (OFIM)

 

(Per demanar cita cliqueu al requadre o a través del  93 571 95 00 )

 

citaprevia serveismunicipals ok5

 

També es fan atencions presencials amb cita prèvia:

-      Serveis municipals d’inserció laboral (EMFO) 93 570 51 60

-      Serveis municipals d’emprenedoria (Mollet Hub) 93 570 51 60 

 

(Web MolletHub)

lona

 

Recomanacions cita prèvia:

Les atencions presencials es fan amb les mesures de protecció adequades i per a l’accés de les persones usuàries serà obligatòria la mascareta.

Es demana puntualitat per tal d’evitar aglomeracions a la sala d’espera i l’assistència només de la persona que hagi demanat cita.

Es recomana també fer ús de la seu electrònica a l’hora de presentar sol·licituds i estalviar-se així desplaçaments innecessaris.

 

Reforç dels canals i serveis d'atenció telefònica de l’Ajuntament.

Tràmits en línia les 24 h del dia a través de la seu electrònica https://seuelectronica.molletvalles.cat

Es manté el Servei d'Assistència Domiciliària. Es reforça el seguiment telefònic d'aquells casos que ho requereixin. Per consultes vinculades a aquest servei trucar al 93 571 95 00.

Ampliació del seguiment per a les persones usuàries dels Centres de Dia de Gent Gran i a les persones usuàries i treballadores del IMSD.

Posada en marxa la Xarxa Suport Covid-19 per atendre diferents necessitats de la ciutadania.

Des del dimarts 16 de juny  el síndic personer de Mollet, Lluís Martínez Camps, atén consultes via telemàtica amb cita prèvia.

- A més a més, l’Oficina del Síndic Personer continua oferint el servei a distància a través de:

 

 (Cliqueu per més informació)

6955 sindic banner

 

Reactivació del servei gratuït de recollida de mobles i voluminosos 

 

(Cliqueu a la imatge o truqueu al 900 720 648)

DSNNe7bUMAANZiU

 

 

Espais públics

Des del 15 de maig, dissabtes i diumenges a partir de les 15h, el carrer de Gaietà Vínzia és prioritàriament per a les persones.  Aquesta acció té per objectiu dotar de més espai per a les persones i facilitar el compliment de les mesures de distanciament social en un dels carrers més transitats i amb més comerços de la ciutat. El trànsit quedarà tallat fins les 21h.

Des del 15 de maig ja estan oberts i en funcionament els correcans de la ciutat. Es recorda als propietaris i propietàries de gossos que, a dins de l’espai, també s’ha de respectar la distància de seguretat (1,5-2 metres)  amb les altres persones.

Parcs i jardins públics i àrees de jocs Infantils. Oberts fins les 20 h.  A Mollet hi ha 50 àrees de joc repartides per tota la ciutat.

Les 58 fonts públiques per beure estan en funcionament des del 29 de juliol, un cop aplicats els tractaments de desinfecció. Per a la seva utilització cal tenir en compte les normes d’ús: netejar-se les mans amb gel hidroalcohòlic abans i després d’accionar-la, no tocar l’aixeta amb la boca i, en cas d’omplir una ampolla, no ha de tocar la font.

 

Equipaments / Mercats 

Equipaments cívics i culturals. Temporalment tancats

Espais municipals per a la gent gran. Temporalment tancats

Locals socials de les associacions de petanca. Temporalment tancats

Des de l’1 de juny està obert el Centre especial de Treball Taller Alborada. L’entrada és  esglaonada i sense la incorporació dels i les treballadores que, per les seves patologies prèvies, estan considerats persones de risc.

Per consultes vinculades amb l’IMSD trucar al 93 563 51 17

També estan oberts els centres dels serveis socials municipals i el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP), que atenen amb cita prèvia trucant als telèfons:

-       Centre Cívic l´Era   93 570 08 09. Només servei d'atenció per part dels serveis socials

-       CIRD Joana Barcala   93 570 77 47. Només servei d'atenció per part dels serveis socials

-       CDIAP  93 570 49 22

Per contactar amb Serveis Socials i amb el Servei d'Atenció a les Dones cal trucar al 93 570 09 08

 

Centre Municipal d’Esport i Salut de Ca n’Arimon. Obert aplicant les mesures, aforaments i restriccions marcades per aquest sector per les autoritats sanitàries.

(Web Ca n'Arimon)

arimon01 Copy                                                        

 

Equipaments esportius.  Oberts aplicant les mesures, aforaments i restriccions marcades per aquest sector per les autoritats sanitàries.

 

Les Escoles Bressol Municipals van reobrir el 4 de setembre amb les mesures de seguretat pertinents.

(Cliqueu per més informació)

lona escoles artfinal page 0001

  

images2

 

 

Escola de Música. Classes telemàtiques en els casos que sigui possible

(web Escola de Música i Dansa)

 

 

La Biblioteca Can Mulà. Oberta amb un 50% d'aforament

(Web Biblioteca Can Mulà)

881 aulaestudi2 int

 

El Museu Municipal Joan Abelló. Obert amb un 50% de l'aforament  

 

(Web Museu Abelló)

6981 casapintor

 

El Mercat Municipal romandrà obert de dilluns a dissabte de 8 a 14.30 h amb les mesures d’aforament decretades per la Generalitat de Catalunya. Només es podrà accedir al Mercat per la porta de la Pl. Major i es podrà sortir per Av. Llibertat. Des de l’1 d’agost està en funcionament la venda on line de tots els productes del mercat

 

(Més informació)

 Mercat22

 

Mercat setmanal.  Operatiu a partir del dimarts 1 de desembre amb el 100% de les parades. Fruita i verdura a l’av. Llibertat i tèxtil i parament de la llar als carrers Ramon Casas, carrer de les Ordidores i avinguda de Rabassaires. Caldrà seguir les mesures de seguretat marcades per a l’autoritat sanitària i recordem que és
obligatori l’ús de la mascareta.

Reobertura de la xarxa de deixalleries en el seu horari habitual.

La Deixalleria mòbil funciona amb el seu horari i calendari habituals

 

(Cliqueu a la imatge per conèixer el calendari)

IMG 5664

 

 

Sortir de casa 

Repartiment de milers de mascaretes al transport públic, a les residències i a les entitats socials de Mollet per abastir als equipaments i persones amb més risc de contagi per prevenir del Coronavirus

Repartiment especial de mascaretes a més de 1.000 infants de famílies vulnerables.

Dispositius especials de la Policia Municipal per informar i vetllar pel compliment de les condicions establertes.

 

Mobilitat

Es garanteix el servei de bus urbà amb un bus per servei. La primera expedició és a les 6.38 h i la darrera  a les 21.22 h. Els bitllets i títols de transport s’hauran de comprar als estancs i quioscos. Els autobusos es desinfecten diàriament amb canons d’ozó.

 

(Cliqueu per consultar horaris. Vigents a partir del 14 de setembre de 2020)

468 bus int

 

Els horaris també es poden consultar a les marquesines de les parades

El servei de taxi es manté. El taxi només podrà ser ocupat per  un/a passatger/a o bé per dos si es tracta d’un monovolum.

Es posa en funcionament la zona blava. La vigència dels tiquets de minuts extres d’aparcament de 2019-2020 de +15 i +30 s’allargarà fins a finals d’any i els vehicles 0 emissions estan exempts de pagament. Així mateix, els usuaris d’urgències de l’Hospital disposen de 3 hores gratuïtes a la zona blava amb el tiquet que es dona a urgències de l’Hospital

 

Neteja

Desinfecció diària de contenidors i carrers (calçades i voreres, a tots els barris, amb camió cisterna i màquines a pressió) que donen accés a l’Hospital, CAPs, residències, farmàcies, mercat municipal, i a comerços i botigues d’alimentació obertes. També a llocs de difícil accés i concorreguts com baranes o marquesines de bus amb equips portàtils.

Reforç i complement de la desinfecció a càrrec de l'UME

Instal·lació de contenidors individuals a les portes d’alguns comerços perquè la gent pugui llençar els guants

Realització de les desinfeccions internes a les residències, tal i com es va demanar a la Generalitat de Catalunya

 

Oci / Convivència

Ajornament de les preinscripcions de la programació d’Activitats, Cursos i Tallers, així com l’ajornament de les cites prèvies que s’havien donat. Més informació a https://www.molletvalles.cat/continguts/serveis-a-mollet/cultura-i-lleure/activitats-cursos-i-tallers/ 

Posada en marxa del programa municipal en línia "Oci a casa. Gaudeix sense risc", reconegut com a bona pràctica per la Unió Europea d’oci on-line. Setmanalment continua creixent l’oferta d’Oci a casa. Fins al mes d’agost  ja s’han fet més de 16.800 visualitzacions dels continguts. Les propostes esportives són les més visualitzades, en especial Esport en Família.

 

baner web2

 

Difusió, a través del Servei Municipal de Mediació Comunitària, de consells per facilitar una bona convivència.

 

Canals d’informació

Whatsapp (per escrit): 683 553 250

Correu electrònic: ajuntament@molletvalles.cat

Canals d’informació municipals habituals (twitter: @ajmollet, Facebook: ajuntamentmollet, Instagram: @viumollet i el web municipal: www.molletvalles.cat )

Canals d’informació municipals online i paper:

 

 (Cliqueu la imatge)

baner ajuntamentacasa

 

 (Cliqueu la imatge)

 blog4cantons 360x200

 

També pots rebre l’actualitat municipal al teu correu electrònic. Subscripcions

Implementació a les xarxes socials de totes les mesures, consells, novetats i actualització constant i al minut per facilitar l'accés de tot tipus d'informació a tothom, tots els dies i a totes hores

Generació de continguts i notícies per a informar i esclarir dubtes que es poden consultar al web i a les xarxes socials.

A Ràdio Mollet, entrevistes i especials directes amb l'alcalde, Fil directe amb l’alcalde per atendre les trucades de la ciutadania i informar de la última hora, els dilluns a les 13.30 hores.

 

Acció Institucional

Priorització del pagament de les subvencions a les entitats socials

Intermediació per recollir i repartir les donacions del material per a l’Hospital de Mollet que ofereixen les empreses del Baix Vallès

Es cedeix el Mercat Vell per garantir les donacions de sang a Catalunya durant la crisi de la Covid-19  

 

 

Més de 100 mesures per pal·liar els efectes del coronavirus

2b11 

 

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès