Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

El Consell dels Infants sortirà al carrer per fer pedagogia sobre el medi ambient

14/03/2016

Educació

El Consell dels Infants, amb el suport de l'Ajuntament de Mollet, organitzarà un seguit d'activitats per fer pedagogia sobre el medi ambient i explicar als molletans i molletanes el que ha comportat per la ciutat rebre l'European Green Leaf. Aquest és un dels suggeriments que han fet els joves alumnes durant la celebració del Ple del Consell on els representants de totes les escoles de Mollet han exposat les seves propostes entorn al medi ambient.

Després que els 690 nens i nenes de 5è i 6è de primària que enguany han format part del Consell dels Infants de Mollet (CIM) han consensuat celebrar una festa amb paradetes informatives, tallers, gimcanes i jocs relacionats amb el medi ambient per tota la població, l'alcalde Josep Monràs els ha donat tot el suport de l'Ajuntament proposant que aquest seguit d'activitats es facin a principis de juny, al voltant de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient.
 
La proposició s'ha fet en el marc del 10è Consell Municipal dels Infants durant el qual els regidors i regidores representants dels 690 escolars han exposat les seves propostes sobre el treball encomanat enguany i que tenia per objectiu contribuir a que Mollet esdevingui una ciutat encara més sostenible.

Per Josep Monràs "ens hem de sentir orgullosos de ser una de les poques ciutats de Catalunya que organitza un consell dels infants i com en els anys anteriors, les vostres propostes no quedaran en paper mullat ja que seran recollides per aquest Ajuntament". Així mateix Monràs acollia satisfactòriament "celebrar a Mollet una gran cita del medi ambient en la que a partir dels coneixements que heu adquirit, pugueu sensibilitzar i divulgar la vostra feina per donar a conèixer als ciutadans el significat d'haver rebut l'European Green Leaf".

De fet, una de les feines del Consell ha estat realitzar una enquesta als molletans i molletanes per conèixer el seu grau de coneixement vers l'European Green Leaf. Els resultats han estat els següents: 47'03% de la població té un nivell d'aprenent, el 31'75 de principiant i el 20'22 d'expert.

Després de conèixer al detall les actuacions que es fan a Mollet per preservar el medi ambient, el CIM també creu convenient que es faci la major difusió possible de l'European Green Leaf i de totes les actuacions vers el medi ambient que es fan a la ciutat.

Durant el Ple del Consell dels Infants, tots els representants dels grups municipals van felicitar als joves estudiants per la seva tasca que no solament  els ha servit per incrementar el seu grau d'educació ambiental, sinó que també els ha apropat a conèixer els mecanismes democràtics a través del diàleg, el debat, el contrast d'idees i la recerca del consens.

 
 
 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès