Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

Mollet posa les bases per fer de l'esport una eina inclusiva al sud d'Europa

20/11/2017

Esports

Mollet del Vallès, Ciutat Europea de l'Esport 2017, ha acollit la cloenda del projecte europeu SPort for INclusion (SPIN) des d'on han sortit diferents iniciatives encaminades a fomentar la integració social de col·lectius immigrants i la igualtat de gènere a través de l'esport de base i l'esport per a tothom. Coincidint amb aquest seminari, també des de Mollet, s'ha anunciat per primera vegada la imminent creació del Comitè Català d'Esport Popular com a eina d'inclusió.

Professionals i experts de l'Euroregió Pirineus Mediterrània, de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, de la Càtedra UNESCO de Diàleg de la Universitat Rovira i Virgili, de la Unió Esportiva d'Ensenyament de França, de la Unió Italiana Esport per a Tothom, així com dels governs de Catalunya i les Illes Balears, han coincidit a valorar com a èxit l'intercanvi d'experiències i les conclusions que s'han derivat d'aquest seminari amb l'objectiu de contribuir a la inclusió social a través de l'esport popular.

En aquest sentit, el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo, ha aprofitat l'acte de Mollet per donar a conèixer que "en breu anunciarem la creació del Comitè Català d'Esport Popular com una nova eina d'inclusió social". Per Domingo "l'escenari d'aquesta trobada i d'aquesta ciutat, sempre compromesa amb l'esport popular i la inclusió social, és perfecte per fer aquest anunci".

De les moltes propostes que s'han fet durant aquests dies, l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, també amb l'objectiu de popularitzar l'esport i l'exercici físic, plantejava "que el fort impacte social que té l'esport d'elit també repercuteixi a l'esport de base".  En aquest sentit, li ha proposat a "la Comissió Europea la creació de mecanismes que potenciïn i promocionin l'esport de base" i una de les maneres de fer-ho podria ser "destinant a l'esport de base un tant per cent de les multimilionàries transaccions que es fan a nivell europeu, per exemple, entre els grans clubs de futbol".

L'encarregat de posar la cloenda ha estat el Secretari General de l'Esport de la Generalitat, Gerard Martí Figueras, qui recordava als assistents que "a Catalunya i han 948 municipis, i en molts pocs, l'alcalde és el responsable de la regidoria d'esports, i l'alcalde de Mollet és un d'ells". Per Figueras "això diu molt de Mollet i justifica que aquesta ciutat, on l'esport és una de les columnes vertebrals de la cohesió als barris i de la seva gent, hagi acollit aquest important seminari europeu".
 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès