Català | Castellano RSS
Actualitat Notícies

Cercador

Menú

L’Ajuntament presenta el programa de Festa Major amb més de 120 activitats per a totes les edats

12/07/2022

Cultura

• La Festa començarà oficialment amb el pregó el dissabte 20 i s’allargarà fins al dimarts 23, tot i que l’activitat de les colles i de les entitats s’iniciarà a partir del dilluns 15.
• Més de 120 activitats per a totes les edats, amb especial èmfasi en el públic familiar i jove i en fer arribar la festa a tothom amb la dinamització al carrer.
• El pregoner serà l’actor i director de teatre Quim Masferrer.
• El dissenyador Sito Ruiz és l’autor del cartell.
• Els caps de cartell: Quim Masferrer, Els Pets, Judit Neddermann i Vernat, Las Migas, Doctor Prats, Mago de Oz.
• Un any més, l’Ajuntament apostarà per la informació i la prevenció contra les agressions sexuals i l’abús d’alcohol i drogues per a una festa segura i sota control.
• Una Festa Major solidària: tots els diners recollits seran donats a projectes amb finalitats socials de Mollet. La gran majoria de les activitats organitzades per l’Ajuntament són gratuïtes i aquelles que siguin de pagament tindran un cost que anirà d’1 a 3 €.

L’Ajuntament de Mollet del Vallès, encapçalat per l’alcaldessa, Mireia Dionisio Calé, la regidora de Cultura, Mercè Pérez Piedrafita i la regidora de Polítiques de Gènere, Feminisme i Diversitat, Núria Muñoz Herrera, acompanyades dels caps de les colles de Morats i Torrats, José López i Maria Vico, respectivament, han presentat aquest dimarts la Festa Major d’enguany.

L’acte també ha comptat amb la presència de representants de les entitats ciutadanes que col·laboren i fan possible l’elaboració del programa. Justament, l’alcaldessa Mireia Dionisio Calé, ha volgut “agrair enormement un any més a totes aquelles persones que participen de forma altruistafent possible la nostra Festa Major”. L’alcaldessa ha afegit que “després de dos anys de pandèmia, enguany tornem a la normalitat amb el desig de gaudir de la festa i d’omplir els carrers de  somriures i rialles mostrant els valors culturals, cívics i participatius d’una ciutat amable, respectuosa i acollidora com és Mollet”.

De la seva banda, la regidora de Cultura, Mercè Pérez Piedrafita, ha manifestat que “hem programat més de 120 activitats adreçades a tots els públics però, un any més,hem posat especial èmfasi a aquelles que estan adreçades al públic familiar i jove”.

El pregoner

Amant de la natura i apassionat del teatre, als seus 47 anys, Masferrer és actor, director de teatre, guionista, locutor de ràdio, presentador de televisió i, fins i tot, monologuista.

Quim Masferrer va començar fent teatre des de ben petit, de fet, segons ell mateix ha explicat,  als catorze anys ja havia fundat la seva pròpia companyia de teatre,  'Gags a saco'. En aquella època el que feia amb un grup d'amics i companys era fer animacions al carrer, petits pregons de festes majors i algunes actuacions petites. Més tard, ja l'any 1998 va fundar una companyia molt més professional  que ha acabat aconseguint un gran èxit: 'Teatre de Guerrilla'.

Ha col·laborat i presentat diferents programes de televisió i ràdio a TV3 (El Foraster), RAC 1 i Catalunya Ràdio.

El Cartell

L’encarregat del Cartell és Sito Ruiz, un dissenyador i realitzador molt  vinculat a Mollet on ha presentat diferents projectes artístics i on participa de manera habitual en alguns programes culturals com ara L’habitació del Farmacèutic que es fa anualment al Centre Cultural La Marineta.

Segons ha explicat el mateix dissenyador, el cartell neix a partir de la figura de Joan Abelló, coincidint que el 26 de desembre d’enguany se celebrarà el centenari del naixement del pintor i col·leccionista d’art molletà, i a partir dels colors, també compta amb una piacada d’ullet a les colles dels Torrats i Morats. Sito Ruiz ha afegit que en conjunt, el missatge del cartell, a través dels seus traços abstractes, vol crear un impacte que provoqui una festa per pasar-ho bé amb responsabilitat.

Només si és si

L’Ajuntament instal·larà un circuit de prevenció i intervenció de les agressions sexuals als espais de concerts de la Festa Major, amb la novetat de la instal·lació de dos Punts Liles; un de fixe situat a les nits al parc de Can Mulà i un altre itinerant, pels diferents espais durant la jornada.

Els horaris del punt fixe a Can Mulà són els següents:

19 agost de 23:30 a 04:30 hores matinada

20 agost de 23:30 a 06:30 hores matinada

21 agost de 23:30 a 05:30 hores matinada

22 i 23 agost 23:30 a 03:30 hores matinada

A més, hi ha el telèfon 682 32 21 44 per contactar amb el Punt Lila per WhatsApp

El Punt Lila té per objectiu sensibilitzar a la ciutadania, prevenir les agressions sexistes i LGTBIfòbiques i actuar davant d’una agressió

Segons la regidora de Polítiques de Gènere, Feminisme i Diversitat, Núria Muñoz Herrera, “volem que tothom s’ho passi béi gaudeixi de la festa des del control i el respecte, i amb aquest objectiu, el de fer una festa cívica i saludable, s’instal·larà un anys més el Punt Lila per tal de sensibilitzar, informar i ajudar en cas de pràctiques sexistes, agressions i consums no responsables”.

Una Festa solidària

Durant aquesta Festa Major, Mollet seguirà sent un model i referent per d’altres ciutats de Catalunya pel que fa la Capta de Sang que es tornarà a fer un any més durant la festa. Dissabte dia 20 d’agost, al Mercat Vell, de 10 a 14 h i de 17 a 21 h.

D’altra banda, tot i que la gran majoria dels espectacles organitzats per l’Ajuntament són gratuïts, tots els diners recaptats en els que siguin de pagament, que van des d’1 a 3 €, seran donats íntegrament a projectes amb finalitats socials de Mollet. 

Punt d’Informació

Al Mercat Vell s’instal·larà del 15 al 18 d’agost de 18 a 21 h, un punt d’informació i venda d’entrades dels espectacles de la Festa Major. Aquest espai també servirà per vendre els elements de promoció de les Colles dels Morats i Torrats (mocadors, samarretes, ets) i de AMAM.

Aquest punt d’informació es traslladarà al Centre Cultural La Marineta del 19 al 23 d’agost de 10 a 12h i de 17 a 21h

Mobilitat

El servei de bus ampliarà el seu horari en franja nocturna. Serà gratuït i  funcionarà del dissabte 20 al dimarts 23 d’agost, i constarà d’un vehicle de la línia L-1 que farà el recorregut habitual (incloent en tots els trajectes el barri de Lourdes) i amb una freqüència de pas de 30 minuts. En concret, els horaris són: Dissabte 20, de 20.39 a 3.13 h. Diumenge 21, de 17.52 a 3.13 h. Dilluns 22 i Dimarts 23, de 21.42 a 2.41 h. Així mateix, durant el recorregut nocturn, hi hauran parades a demanda.

També hi haurà zona blava gratuïta del 10 al 24 d’agost.

 

1657645348301

 

WhatsApp Image 2022 07 12 at 19.03.02


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès