RSS

Diada Nacional de Catalunya 2018

                          

 21

 

En breu celebrarem una nova Diada de Catalunya. Aquesta data sempre l’he viscut com un dia per sentir-nos orgullosos del nostre país, un dia per reconèixer la diversitat social, cultural i ideològica de la nostra terra, que sempre havia estat coneguda i reconeguda arreu per ser acollidora, solidària, plural, pacífica i moderna.  Per aquest motiu a Mollet, sempre hem celebrat una Diada per a tothom, on totes les persones i les entitats de la ciutat puguin ser partícips.

Hem viscut moltes experiències traumàtiques l’últim any; unes ferides que, malauradament, trigarem molt de temps a tancar definitivament, però tothom hem de fer un pas endavant i treballar junts, de manera transversal, deixant de banda les diferències i posant com a prioritat la reconciliació i la construcció de ponts de diàleg.

Aquests anys, sense un govern de la Generalitat que hagi fet polítiques públiques, Catalunya s’està quedant enrere i està perdent oportunitats de progrés i de benestar per a tots els catalans i les catalanes. Cal que tornem a tenir, amb urgència, un govern que desplegui les polítiques públiques que necessita Catalunya: millora del finançament, infraestructures, serveis socials, sostenibilitat, medi ambient, drets laborals, ocupació... 

Ha arribat l’hora de la reconciliació, que no perdem el temps en buscar vencedors ni vençuts, que aprofitem l’oportunitat dels canvis de govern a Catalunya i a Espanya per reemprendre el diàleg i per trobar una solució pensant en tots els catalans i les catalanes.

Jo crec que la Diada 2018 és una bona oportunitat perquè torni a ser un dia perquè tothom pugui dir ben alt que tots som catalans i catalanes i que entre tots i totes hem fet gran aquest país. Que aquí tothom és benvingut i que no hi ha catalans de primera, ni de segona. Que ningú no ens pot donar lliçons sobre com estimar la nostra terra. Que l’espai públic és de tots els catalans i totes les catalanes, pensin el que pensin, votin el que votin. Que junts defensem millor els interessos de tothom i que, si deixem de banda les diferències i parlem, descobrirem que hi ha més coses que ens uneixen, de les que ens separen.

 

Visca Catalunya! Visca Mollet!

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès