Català | Castellano RSS

Fem balanç

Arribem a finals d’any, època propícia per a la reflexió de la feina feta i dels projectes acomplerts.

Ha estat un any molt difícil: l’atur ha colpejat moltes famílies de la ciutat. Ha estat també un any d’eleccions, les municipals i les generals, i s’ha palesat que el projecte socialista segueix tenint un ampli suport a Mollet. I l’Ajuntament també ha culminat projectes per seguir construint la ciutat del futur: el parc de les Pruneres, com a exemple de treball responsable, com a nou espai de convivència i d’orgull de ciutat.

En aquesta crisi global, necessitem en l’àmbit local més esforç compartit que mai. Cal diàleg, consens i reforçar les bases del projecte de ciutat. Jo i el meu govern estenem les mans i no defugim els problemes, sinó que posem tota la il•lusió i la dedicació possible per a la ciutat que estimem.

Penso que alguns objectius partidistes no ajuden a sumar per ser més forts davant la crisi. Tot i així, vull ressaltar el treball de l’equip de govern per aconseguir el consens i l’acord. En són exemple el fet que molts dels punts importants dels plens fets fins ara els hem aprovat per unanimitat, i que hem continuat desplegant el programa per reforçar la participació ciutadana, amb el reglament del Consell de Ciutat i la posada en marxa de les comissions sectorials del Pla Estratègic.

En aquests temps he volgut fer arribar un missatge molt clar a la ciutat: som plenament solidaris amb els molletans que pateixen la crisi i entre tots ens en sortirem. Per això aquest 2011, més enllà de la fèrria contenció de la despesa, és a dir, més enllà d’un balanç econòmic adequat als temps, m’enorgulleixo del balanç social, que mostra els resultats de la política municipal perquè no es trenqui la cohesió social i la convivència en aquests moments on tantes famílies molletanes pateixen de manera tan severa aquesta crisi. Només unes dades: la nostra empresa EMFO, per a la formació i la promoció de l’ocupació, fins a l’octubre d’aquest any ha inserit 415 persones sense feina al mercat laboral i ha propiciat la creació de 84 empreses. A banda de la dotació constant dels pressupostos municipals de serveis socials destinats a ajuts i de beques, i, sobretot, de la mà de moltes entitats molletanes, el treball incansable per arribar a totes les famílies que ho necessiten, com per exemple es fa des del gran projecte del Banc d’aliments.

El nostre gran repte és continuar promovent tots els projectes d’ocupació possibles, tots els serveis socials, tot el suport per a la dinamització econòmica al servei de la recuperació de la nostra economia a petita escala. Enfront de les dificultats d’aquesta greu crisi econòmica, l’Ajuntament continuarà estant amb els ciutadans.

En uns moments en què la política està molt qüestionada, i que algunes persones intenten desprestigiar-la amb manipulacions i mentides, jo reivindico els valors que la fan imprescindible: la dedicació en benefici de la societat, per al bé públic general, des de totes les opcions i des de les legítimes discrepàncies democràtiques.

Més responsabilitat, més transparència, més honestedat per treballar per un millor futur per a la ciutat i els seus ciutadans. Són paraules sinceres i senzilles, les paraules que surten de l’estima que sempre ha motivat el meu treball i la meva dedicació a Mollet.

Josep Monràs i Galindo, alcalde
 


Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès