RSS
L'Ajuntament L'alcalde L’opinió de l’alcalde Josep Monràs Informació sobre l'operació policial (04.07.2018)

Informació sobre l'operació policial (04.07.2018)

L’Ajuntament compareix com a part perjudicada en la causa que investiga la Fiscalia

Després de l’operació policial d’ahir a la tarda l’Ajuntament de Mollet ha comparegut com a part perjudicada en la causa que s’investiga.

A més, l’alcalde de Mollet, ha ordenat que es duguin a terme dues mesures de forma immediata:

En primer lloc, ha demanat als Serveis jurídics i la Secretaria municipal que obrin una comissió per tal d’auditar i analitzar tots els contractes municipals en els quals va intervenir el funcionari investigat.

En segon lloc, ha ordenat la suspensió de funcions que tenia assignades aquest tècnic municipal a l’espera de la resolució judicial.

Finalment, l’Ajuntament de Mollet remarca i reitera la legalitat de les sancions relacionades amb la mobilitat a la ciutat tal com es va informar al febrer de 2018 als diferents grups municipals a través d’un informe jurídic. Aquest aspecte ha estat reconegut judicialment en les darreres sentències rebudes que es poden consultar al Portal de Transparència municipal.

Informació actualitzada
 
D’una primera anàlisi feta pels serveis jurídics municipals del contracte relacionat amb la causa que investiga la Fiscalia, es confirma que, en el cas de la nostra ciutat, la ubicació dels equipaments de seguretat vial que estan o estaven instal·lats, responen a les recomanacions que determina el Pla de Seguretat Viària de Mollet del Vallès de l’any 2010, realitzat conjuntament amb el Servei Català de Trànsit de la Generalitat de Catalunya.
 
Aquest Pla va ser incorporat al Pla de Mobilitat de la ciutat que va ser aprovat sense cap vot en contra en la sessió plenària del mes de febrer de 2015 després d’un procediment de treballs tècnics i participació ciutadana.
 
A més, per determinar la ubicació d’aquests sistemes es van tenir en compte instàncies presentades per equipaments escolars, associacions veïnals amb recollida de signatures i algun veí o veïna que, a títol personal, demanaven mesures per la reducció d’accidents en alguns punts concrets de la ciutat. 
 
L’auditoria que l’alcalde de Mollet ha encarregat als Serveis jurídics i la Secretaria acabarà de fer una comprovació a fons no només d’aquest sinó també de tots els contractes en els que hagi intervingut el funcionari investigat.
 

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès