Català | Castellano RSS

Documentals promoguts pel Centre d'Estudis Molletans

En el món de la recerca, l?ús de mitjans audiovisuals és cada cop més important, tant en temes de memòria oral i de memòria històrica com en els enregistraments de jornades i conferències. El CEM n?és conscient i per això posa els seus documentals a l?abast de tothom.

El Carnaval de Mollet, una festa singular

Producció: Ajuntament de Mollet
Autor: Borboleta Produccions
Assessorament: Centre d'Estudis Molletans (CEM)
2017 / 28 minuts
 
 
El documental sorgeix de l'estudi sobre el Carnaval de la ciutat i se centra en els orígens i la singularitat de la celebració que es fa actualment. Ens endinsem entre bambolines per conèixer com es preparen i com treballen els membres de la companyia teatral amateur Carnamolles, encarregats de donar vida als personatges del Carnaval molletà. També es divulga l'origen d'aquesta posada en escena, que prové d'una llarga tradició festiva que ja trobem consolidada a finals del s. XIX, molt lligada al ball de gitanes.
 

Batec de telers. Vivències del tèxtil a Mollet del Vallès

Direcció: Susanna Aguilera i Manel Domènech
2014 / 45 minuts
 
El documental és un homenatge a tots els homes i dones que van treballar al tèxtil a Mollet, des de mitjan segle XIX fins a principis del segle XXI, a través del testimoniatge de 23 treballadors de Can Fàbregas i Can Mulà "les fàbriques més importants" però també del Cotó, les Cintes i molts altres petits tallers. Aquesta producció fou realitzada amb motiu de les XVII Jornades del CEM, dedicades a la indústria tèxtil molletana.

Noms singulars de l’esport molletà

Noms singulars de l’esport molletà

Coordinació: Laia Bosch
2012 / 29 minuts

El documental és un repàs a l’esport d’elit molletà, a partir dels personatges que més han destacat i han dut el nom de Mollet arreu. 10 esportistes que ens ho expliquen directament o ho fan descendents seus, històrics i contemporanis, i ens mostren la seva faceta personal i professional en relació amb el seu esport. Aquesta producció fou realitzada amb motiu de les XV Jornades del CEM, dedicades a l’esport a Mollet.

Els bombardejos del 38 i 39 a Mollet

Els bombardejos del 38 i 39 a Mollet

Coordinació: Glòria Arimon
2009 / 24 minuts

El documental dóna la veu a persones que van viure els bombardejos de Mollet (8 de gener de 1938 i 27 de gener de 1939) i aporta informació inèdita sorgida de les investigacions realitzades per la historiadora M. Àngels Suárez i la periodista Glòria Arimon. Aquesta producció és un homenatge a les víctimes dels bombardejos de Mollet i fou realitzada amb motiu dels actes de commemoració del 70è aniversari d’aquests fets.

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès