Català | Castellano RSS

Festa Major d'hivern - Sant Vicenç

L'origen
Mollet celebra la Festa Major d'hivern pel dia de Sant Vicenç, el 22 de gener. Aquest sant és el patró parroquial de la ciutat almenys des de l'any 1044, data en què trobem la primera notícia sobre l'Església de Sant Vicenç de Mollet. Per tant, aquesta és la festa major més antiga i amb més tradició, ja que se celebra des de fa prop d'un miler d'anys.
 
La festa
A l'entorn del 22 de gener, Mollet es prepara per gaudir d'un programa d'activitats festives i lúdiques. D'entre els actes clàssics d'aquesta Festa Major, els primeres que se celebren són el lliurament de premis del Concurs de Fotografia de Sant Vicenç, l'espectacle de l'Esbart Dansaire i la Cursa Popular de Sant Vicenç (que des de l'any 2011 està dedicada a la memòria del molletà il·lustre Jordi Solé Tura); el cap de setmana anterior al 22 de gener.  El mateix dia de Sant Vicenç, que és festiu a Mollet, tenen lloc la missa dedicada al patró, la presentació de la revista Notes del Centre d'Estudis Molletans (CEM) i la Festa de la Ràdio. 

 

 

 

Com en tota festa major, també hi tenen cabuda activitats de cultura tradicional com són la Trobada i el Ball de Gegants, l'audició de sardanes de Tradicions i Costums i el Correfoc del Ball de Diables de Mollet, que des de l'any 2010, acaba amb el ball del Moll Fer (bèstia de foc). El darrer acte de la Festa Major d'hivern és la Festa de l'Esport, que té lloc el divendres posterior a Sant Vicenç.

 

 

 

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès