Català | Castellano RSS
Serveis a Mollet Joventut Servei d'Informació Juvenil

Servei d'Informació Juvenil

El Servei d'Informació Juvenil (SIJ) ofereix orientació  i informació sobre diversos  àmbits als joves d'entre 12 i 35 anys. El SIJ parteix d'una atenció personalitzada i anònima de les consultes i ofereix una preparació específica dels materials informatius, amb informació fiable i contrastada. Es troba ubicat al Centre Cívic L'Era.
 
Servei d'Informació Juvenil
C. Miguel de Cervantes, 19
Horari: dilluns a divendres de 17 h a 21 h
Tel. 93 570 97 16 (tarda), 93 571 95 00 ext. 9618 (matí)
 
La seva oferta inclou:
 
Informació
Respostes a molt diverses consultes que es fan al mateix espai del SIJ, per correu electrònic o mitjançant el programa PIDCES.
 
Formació
Es promociona la formació de persones que intervinguin o treballin en la dinamització del lleure. Destaquen d?aquesta proposta:
 
- Formació per a premonitors i premonitores: orientada a joves d'entre 15 i 17 anys, que sentin curiositat pel món del lleure. Aquest curs capacita per col·laborar com a premonitor en casals, esplais, colònies, campaments i d?altres moviments de lleure infantil.
 
- Formació per a monitors i monitores: s'adreça a joves a partir de 18 anys, amb interès per treballar d'animador-animadora de lleure, en colònies, escoles, esplais, etc.
 
Viatgeteca
Espai d'informació turística per tal de facilitar l'organització de viatges i vacances. S'ofereix informació sobre recursos per viatjar, mitjançant guies, adreces electròniques i documents elaborats des del SIJ.
 
Campanya acadèmica
Proporciona informació sobre els diferents estudis. Destaquen d'aquesta proposta:
 
- Exposició Després de l'ESO què? Es mostra a l'alumnat de 3r i 4t de l'ESO les diferents opcions formatives disponibles un cop acaben l'ESO: cicles formatius, batxillerat, proves d'accés a CFGM, PQPI, ensenyaments artístics, idiomes, esports, etc. La data es confirma al llarg del curs.
 
- Assessorament  sobre estudis i campanya  informativa de preinscripcions.
 
- Mostra d'ensenyament: informació variada, editada per diversos àmbits acadèmics. Es fa al darrer trimestre del curs.
 
Accés a internet
Hi ha diversos ordinadors a l'abast de les persones usuàries del SIJ per accedir als diversos recursos d'internet, fer currículums o treballs acadèmics. 
 
PIDCES
Aquest programa acosta el Servei d?Informació Juvenil a l'alumnat dels centres d'ensenyament secundari del municipi, fent una atenció directa a l'hora del pati. Mitjançant el PIDCES es porta informació als instituts, s'actualitzen cartelleres, es responen consultes, es dóna suport a grups i iniciatives juvenils, etc. Les accions d'aquesta proposta:
 
- Celebració de dies internacionals
- Campanyes informatives
- Actualització de cartelleres
- Suport a grups d'estudiants
- Resposta a demandes d'informació
- Informació d'activitats d'oci a Mollet del Vallès 
 
Aules d'estudi
A la Biblioteca Can Mulà es faciliten espais per estudiar durant els períodes més intensos d'exàmens, amb un horaris més amplis del que s'ofereixen durant la resta de l'any.
 
Bucs d'assaig
Es cedeixen espais d'assaig a grups de musicals de la ciutat. Per accedir a aquest servei, cal adreçar-se al centre corresponent per conèixer la disponibilitat i, posteriorment, fer una instància a l'Ajuntament. 
 
Suport a entitats juvenils
L'Ajuntament dóna suport a les associacions del municipi mitjançant una convocatòria pública de subvencions. La convocatòria  es convoca de manera habitual durant  el primer trimestre de l'any.

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès