RSS
Serveis a Mollet Medi ambient Biodiversitat i Espais verds

Biodiversitat i Espais verds

 (Cliqueu la imatge)

userlmn 8afa2ce40a4e02c5ec734c5490acc683

 

La Biodiversitat és la varietat de vida en un lloc concret i és un patrimoni de tots els ciutadans que l’habiten. A les ciutats la podem trobar tant als espais verds com als elements construïts, tant a edificis, carrers o construccions de tots tipus, com a jardins, rieres o solars desocupats.

Molt sovint el nostre dia a dia no ens permet captar la quantitat de vida diversa que hi ha al nostre voltant i no ens adonem de com petites plantes o molses colonitzen petits espais dels edificis i milers d’insectes, amfibis, ocells i alguns petits mamífers conviuen als nostres parcs i jardins amb tots nosaltres i la vegetació que els ocupa.

Per a poder establir una bona estratègia de biodiversitat a la ciutat, és important que el planejament contempli una bona dotació i distribució dels espais verds urbans. El fet que els parcs i jardins, configurin un autèntic sistema de verd urbà connectat entre si i amb l’espai natural que envolta la ciutat, és la base principal que forma la infraestructura ecològica que dona suport a la vida.

 

tiger swallowtail butterfly 3595002 960 723

 

En efecte la fauna i la flora de la ciutat proporcionen grans beneficis als seus habitants i és el deure de tots cuidar-los i protegir-los ja que es troben en un medi on sovint les condicions no són les més idònies per la serva supervivència i estan sotmesos a una forta pressió i impactes, derivats sovint de la pròpia dinàmica urbana i de vegades de les males pràctiques d’alguns ciutadans.

 

 

Els vegetals, molses i animals que viuen als espais verds de la ciutat, formen tots junts un ecosistema en equilibri que ens aporta múltiples beneficis i que hem d’ajudar a mantenir. Per això accions com alliberar fauna exòtica com tortugues, peixos o ocells als parcs no és una bona idea, ja que desequilibra aquest ecosistema.

Cada vegada hi ha més evidències que el contacte diari amb la natura i la facilitat d’accés al medi natural, te una relació directa amb la salut i el benestar dels ciutadans.

La vegetació i especialment els arbres dels carrers i places absorbeixen la pols, les partícules contaminants, redueixen el soroll, regulen el nivell d’humitat i la temperatura dels carrers a banda d’acollir molts petits animals. Els ocells i insectes que hi viuen, ens ajuden a mantenir les plagues i tot plegat forma un conjunt que hem de saber gestionar correctament i respectar entre tots per garantir la transmissió d’aquest patrimoni a les generacions futures.

 

Mollet ciutat Biofílica

Espais verds

L'Arbrat de Mollet

 

Gallecs IMG 1483

 

Documents Relacionats  

 

Biodiversitat a Mollet

Fitxa de camp Ocells dels jardins

Plantilla retallable d’una oreneta

Biodiversitat Urbana (Portal de Transparència)

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès