Català | Castellano RSS

8 de Març

MARCA CIUTAT feminista3

 

Programa d'activitats 2022  

(consulteu-lo clicant la imatge)

pancarta Ajuntament 8M3

 

Mollet és feminista

Un dels objectius principals de les polítiques d’igualtat de gènere desplegades per l’Ajuntament de Mollet del Vallès és posar en relleu el paper de la dona a la nostra societat, visualitzar-lo, trencar estereotips culturals, promoure la igualtat d’oportunitats i erradicar les violències masclistes, una temàtica que també està inclosa en la programació d’aquest mes de març.

 

Sin titulo391

 

"Malgrat els avenços que hem assolit com a societat, és imprescindible que seguim reivindicant una igualtat real i plena. I aquesta lluita ha de ser constant. El dia 8 de març serveix per visibilitzar encara més aquesta necessitat"

(Pepi Muñoz, regidora de Polítiques de gènere, feminisme i diversitat)  

 

Targeto 2

  

Manifest 2022

(Cliqueu la imatge)

DiaDona 22 Story manifest2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Construïm pobles i ciutats

 

Història

 

DiaDona3

 

Enmig d'una vaga protagonitzada per treballadores del sector tèxtil, en la qual reivindicaven millores salarials, reducció de la jornada laboral a 10 hores i altres millores en les condicions de treball, el 8 de març de 1908, van morir més de 100 treballadores de la fàbrica Sirtwoot Cotton a causa d'un incendi que l'opinió pública va definir com ha provocat per l'amo com a represàlia per la vaga. El 1975 Nacions Unides va declarar aquesta data Dia Internacional de les Dones. Des d'aleshores és un dia en què, arreu del món, s'organitzen activitats de reivindicació dels drets de les dones, especialment en l'àmbit laboral.

 

 

Tot i que aquest dia, històricament s’ha anomenat Dia internacional de la Dona Treballadora, en memòria de les obreres de Sirtwood Cotton i per reivindicar els drets laborals de les dones, cada vegada més es coneix aquest dia com a Dia internacional de les Dones, ampliant així tots els àmbits de l’esfera diària en que la dona està en situació de desigualtat i ampliant també la mirada a la diversitat en què cada dona es troba en el seu context cultural i socioeconòmic.

 

 

 

 

 

 

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès