Català | Castellano RSS

8 de març de 2021

MARCA CIUTAT feminista

 

L’Ajuntament de Mollet del Vallès, conjuntament amb les entitats i la ciutadania, han organitzat un seguit d’activitats per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Enguany la programació i les activitats s’han adaptat a les mesures sanitàries per fer front a la Covid-19 i seran en format virtual. Un any més, es tracta de donar visibilitat a les desigualtats de gènere i seguir avançant per erradicar-les.

 

DiaDona

 

 

 

Un dels objectius principals de les polítiques d’igualtat de gènere desplegades per l’Ajuntament de Mollet del Vallès és posar en relleu el paper de la dona a la nostra societat, visualitzar-lo, trencar estereotips culturals, promoure la igualtat d’oportunitats i erradicar les violències masclistes, una temàtica que també està inclosa en la programació d’aquest mes de març.

Per Pepi Muñoz, regidora de Polítiques de gènere, feminisme i diversitat "malgrat els avenços que hem assolit com a societat, és imprescindible que seguim reivindicant una igualtat real i plena. I aquesta lluita ha de ser constant. El dia 8 de març serveix per visibilitzar encara més aquesta necessitat". Muñoz a més a recordat que "altres anys, hem pogut estar al carrer, reivindicant els nostres drets. Aquest any per la Covid, haurem de fer-ho des de casa". I és en aquest sentit on la regidora ha remarcat que "l'Ajuntament, compromès en la lluita per la igualtat ha treballat per organitzar una programació de 8 de març en línia com la que tindrem".

 

 

 

 

 

Per això enguany es realitza un taller per al grup de Gegants del Casal Obert, impartit per Gogara per alertar de les violències virtuals, “Internet no té cos, però si gènere”: comprendre que no es tracta d’una nova forma de violència sinó de la mateixa violència de gènere només que practicada en l’entorn digital, la seva capacitat d’immediatesa, anonimat i difusió dificulten en major mesurada revelar les agressions que es produeixen en aquestes plataformes.

 

Manifest del dia de la Dona

(cliqueu la imatge)

Targeto 01

 

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Mollet ha aprovat el Manifest del Dia Internacional de les Dones proposat per la Diputació de Barcelona i la Junta de Portaveus l’ha ratificat per unanimitat.

El manifest, que enguany no es podrà llegir en un acte públic a la pl. Major, com és habitual, per evitar aglomeracions, es pot llegir clicant la imatge superior.

 

Programació

(cliqueu la imatge)

DiaDona 21 A4

 

Enguany la programació s’ha transformat en format virtual, i  arrencarà amb la presentació de les obres presentades a la convocatòria de Feminartist i s’allargarà durant tot el mes. 

A partir d’aquest cap de setmana, enguany es podran consultar al Canal de YouTube d’Oci a Casa, vídeos sobre com elaborar mascaretes especials per al 8 de març, vídeos de reivindicació de la igualtat efectiva del SIAD sota el títol, "I tu, trenques amb els prejudicis?"  i l’Institut Municipal dels Serveis als Discapacitats de Mollet (IMSD) amb el títol "Sense Excuses", entre d’altres. 

També es podran fer tallers, cursos i xerrades de temàtica diversa. I activitats familiars com el conta-contes de Gogaritxi que es podrà veure diumenge 14 de març a les 12 h a través del canal de YouTube de l’Ajuntament

 

Lona Commemorativa

pancarta Ajuntament 8M2

 

El dia 8 de març també es podrà veure una lona commemorativa al balcó de l’Ajuntament antic.

 

Activitats en línia de Joventut Mollet

(cliqueu la imatge)

Sin titulo124

 

 

                    Canal de YouTube Joventut Mollet 

                    Instagram Joventut Mollet

 

 

 

Ràdio Mollet

RM 40 anys 1981 2025 

 

Emetrà un programa especial de "Posa’t les Piles" de 9 a 10.30 h en el que hi haurà una conversa - diàleg entres dones del municipi, amb diferents professions, de diferents edats i col·lectius, que ens aportaran una visió de com han viscut en primera persona la situació de pandèmia, i com els hi afecta actualment, tenint present el factor de ser dona. 

 

 

 

Museu Municipal Joan Abelló 

c105d3d57e28e2cca4166dafb456a0f5

 

El Museu Municipal també ha preparat diverses activitats com les càpsules sobre la col·lecció Abelló: Lola Anglada, a càrrec de Núria Rius Vernet que es podran veure dilluns 8 de març al canal YouTube del Museu Municipal Joan Abelló i durant el cap de setmana 5, 6 i 7 de març / 12, 13 i 14 de març, una gimcana familiar ‘La Laia descobreix les dones del Museu’.

Activitat gratuïta imprescindible inscripció prèvia (Tel. 93 544 50 99 / museuabello@molletvalles.cat)

Horari:dv. de 16 a 19 h / ds. D’11 a 14 h i de 16 a 19 h / dg. d’11 a 14 h

 

 

 

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès