Català | Castellano RSS

Preguntes freqüents

Ajuda Ucraina banner6

 

Donatius econòmics

Davant l’ofensiva militar de Rússia contra Ucraïna, des de l’Ajuntament de Mollet i en la línia de la majoria d'organitzacions internacionals, volem destacar que la forma més efectiva de canalitzar l'ajuda és fent aportacions econòmiques a les entitats que ja treballen sobre el terreny. D’aquesta manera, es poden adaptar els recursos i materials a les necessitats que vagin sorgint en cada moment.

 

Sin tituloXXXX

 

 

Consulteu les entitats que en aquests moments estan recaptant fons per ajuda humanitària a la població ucraïnesa clicant AQUÍ 

 

 

 

Familiars Ucraïnesos

Per conèixer la situació al país de familiars ucraïnesos i ucraïneses, pots posar-te en contacte

 

Emergències consulars. Telèfon: +34 620 641 324

Ambaixada d’Ucraïna a Madrid. Telèfon: +34 91 748 93 60. Correu electrònic: emb_es@mfa.gov.ua

Consolat d’Ucraïna a Barcelona. Telèfon: +34 93 402 89 56.

 

Per al restabliment de contactes familiars pots posar-te en contacte amb la Creu Roja al correu busquedas@cruzroja.es

Si tens més dubtes contacta amb ajudaucraina@molletvalles.cat

 

Preguntes i respostes sobre la gestió de la crisi d'Ucraïna 

refugee 7047493 960 720

 

Què s'està fent des de Mollet del Vallès?

 

L’Ajuntament està proporcionant ajuda a través del Fons Català de Cooperació.

També reforçant la col·laboració municipal per facilitar l'acollida de les persones refugiades que poden arribar fugint del conflicte a Ucraïna a través dels programes d'acollida de persones demandants de protecció internacional, dins el programa estatal d'acollida de persones refugiades.

 

Vull acollir a una persona a casa. Com puc fer-ho?

 

Des de l'Ajuntament de Mollet del Vallès estem contacte amb la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme per anar seguint les novetats en relació a l'arribada de persones procedents d'Ucraïna per compte propi a Catalunya. Ens informen que estan treballant en col·laboració amb el Departament d’Exteriors per posar en marxa l’acollida i la cobertura de les necessitats bàsiques d'urgència (allotjament, alimentació,

Pel que fa a la sol·licitud de protecció internacional i a la regularització de persones estrangeres a territori espanyol, aquestes són competències exclusives de l’estat espanyol, i els municipis no podem més que seguir les directrius que la UE i l'estat espanyol determinin al respecte. Des de l'Ajuntament ens hem posat a disposició per reforçar la col·laboració a través dels programes d'acollida estatals de persones refugiades.

 

Tinc coneixement que hi ha persones que estan acollint. Com ho han fet?

 

Habitualment les persones que estan arribant a Catalunya es perquè tenen xarxa i uns referents que els acullen (familiars, amistats...), en aquest cas les demandes d'ajudes són ateses de forma particular i abordant el cas concret des dels protocols habituals establerts. Cal tenir en compte que l'acollida de persones refugiades (demandants de protecció internacional) està molt regulada, segueix uns protocols establerts. Normalment és molt difícil (o impossible) l'acollida d'emergència a llars particulars. Portar persones fora de la legalitat vigent pot implicar dificultats futures per aconseguir regularitzar la seva situació.

 

Hi ha algun lloc a on es reculli material?

 

En aquests moments, l'Ajuntament no té coneixement de cap dispositiu que doni garanties necessàries pel que fa a l’arribada efectiva de material, la seva distribució i les persones beneficiàries. A la ciutat s’ha organitzat alguna recollida de material per a Ucraïna. Són iniciatives privades que tenen la intenció de fer arribar el que es recull majoritàriament mitjançant particulars ucraïnesos que volen col·laborar en la defensa del seu país.

 

Per què l’Ajuntament no activa aquesta iniciativa de recollida de material?

 

L'Ajuntament té coneixement que el transport cap a Ucraïna està sent molt difícil, i per tant no és té garanties que arribi. Concretament amb la recollida de medicaments, cal complir els estàndards de l'Agència Europea de Medicaments i les agències nacionals de cadascun dels països on passi el transport. L’entitat especialitzada Farmacèutics Mundi ha desaconsellat la recollida de medicines. Pel que fa a roba, menjar i altres materials útils es poden comprar als països veïns que estan acollint la població que fuig de la guerra. Aquests països també han organitzat recollides de materials i ens consta que ja estan desbordats per la resposta de la seva ciutadania.

 

Vull tenir informació sobre les accions que es duen a terme des de la ciutat

 

Posa't en contacte amb l'Ajuntament mitjançant el correu: ajudaucraina@molletvalles.cat . Pots consultar al web https://www.molletvalles.cat. I mantenir-te informat a través de les xarxes municipals per conèixer si hi ha novetats en la gestió de la crisi. Serà a través d’aquests mitjans en els que s’informarà sobre possibles campanyes o accions ciutadanes que comptin amb totes les garanties.

 

Document relacionat (Full de compromís)  

Document  Full de compromís (entitats, empreses i particulars)  (54 KB) - docx       

 

foto ucraina3

 

                                                                                                                                                                   

 

                                

 

 

 

 

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès