Català | Castellano RSS

Vols acollir persones refugiades ?

 

Ajuda Ucraina banner3

 

Des de l'Ajuntament de Mollet del Vallès estem contacte amb la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme per anar seguint les novetats en relació a l'arribada de persones procedents d'Ucraïna per compte propi a Catalunya. Ens informen que estan treballant en col·laboració amb el Departament d’Exteriors per posar en marxa l’acollida i la cobertura de les necessitats bàsiques d'urgència (allotjament, alimentació, etc)

 

 

DSC 26

 

 

Pel que fa a la sol·licitud de protecció internacional i a la regularització de persones estrangeres a territori espanyol, aquestes són competències exclusives de l’estat espanyol, i els municipis no podem més que seguir les directrius que la UE i l'estat espanyol determinin al respecte. Des de l'Ajuntament ens hem posat a disposició per reforçar la col·laboració a través dels programes d'acollida estatals de persones refugiades.

 

Si hi ha persones interessades en ser acollidores ens poden fer arribar un correu electrònic a ajudaucraina@molletvalles.cat

 

 

 

 

Més informació sobre persones que estan acollint de forma particular.

Habitualment les persones que estan arribant a Catalunya es perquè tenen xarxa i uns referents que els acullen (familiars, amistats...), en aquest cas les demandes d'ajudes són ateses de forma particular i abordant el cas concret des dels protocols habituals establerts.

 

Cal tenir en compte que l'acollida de persones refugiades (demandants de protecció internacional) està molt regulada, segueix uns protocols establerts. Normalment és molt difícil (o impossible) l'acollida d'emergència a llars particulars. Portar persones fora de la legalitat vigent pot implicar dificultats futures per aconseguir regularitzar la seva situació.

 

Sin titulo395

 

userlmn 16da057712a4e088500a51c371bc9bc5

 

Dretssocials.gencat.cat

dgaia.dso@genct.cat

 

userlmn 5f2fe33243541285ceb1fd756643aac8

 

Sin titulopp

Plaça Major 1 (Casa de la Vila), 08100 Mollet del Vallès (Barcelona)
Tel. 93 571 95 00 | © 2018 - Ajuntament de Mollet del Vallès